spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Nouã copii înfometati si schingiuiti de propriul pãrinte, aruncau bilete peste gard prin care cereau ajutor!

- Advertisement -

MONSTRUL CU CHIP DE TATÃ

ÎNFIORÃTOR…Nouã copii cu vârste cuprinse între 1 an si 3 luni si 15 ani au trãit momente de cosmar alãturi de cel care le este tatã. Vasile Barbu, de 41 de ani, din comuna Pochidia, sat Sãlceni, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru violentã domesticã si rele tratamente aplicate minorilor. Bãrbatul are 9 copii cu sotia sa de doar 31 de ani, pe care îi bate cu o cruzime de nedescris! Vasile Barbu este cunoscut în sat ca fiind un împãtimit al acoolului si de o violentã extremã, în special cu familia sa. Sotia, pe care a luat-o în cãsãtorie de când avea doar 14 ani, a suferit îngrozitor, având 9 copii (cinci fete si patru bãieti) cu un bãrbat ce nu se poate numi tatã, ci monstru. Politistii l-au retinut pe individ, iar judecãtorul a emis fãrã a sta pe gânduri mandat de arestare preventivã. Monstrul din Pochidia, care si-a iubit confortul sãu mai mult decât proprii copii, pe care îi bãtea cu o sãlbãticie de neimaginat, a ajuns dupã gratii!

Sãtui de bãtãile primite de copiii si de sotia monstrului cu chip de om, sãtenii din Sãlceni au anuntat asistentul comunitar din comunã, care a mers la fata locului, luni, 29 iunie. Ce-a gãsit acolo întrece orice imaginatie! Toti copiii era înfometati, schigiuiti, iar fata cea mare de 15 ani era bãtutã îngrozitor (FOTO). Bãrbatul era beat si agresiv, luând la întrebãri si pe reprezentantii Primãriei Bârlad, care de fricã au apelat la Politie, care imediat a trimis agentii la fata locului. Din acel moment, cei 9 copii si mama lor au ajuns la Primãria Pochidia, unde au fost securizati, fiind acum institutionalizati de DGASPC Vaslui, iar Vasile Barbu, tatãl care si-a bãtut si terorizat copilasii, a fost retinut pentru 24 de ore. În urma cercetãrilor au iesit la ivealã chinurile îngrozitoare ale copiilor, care aruncau bilete peste garduri, cerând ajutor oamenilor. Tatãl lor, Vasile Barbu, îi schingiuia si maltrata atât psihic, cât mai ales fizic. Iatã câteva exemple, pe care ni le-au destãinuit cei care au sesizat oamenii legii, referitor la modul în care monstrul îsi teroriza familia si în special cei 9 copii!

„El mânca fripturã în fata copiilor, iar acestia mâncau mãmãligã goalã! Cumpãra de la magazin cozi de mãturã ca sã îi batã, pânã le rupea de copii! Ultima datã si-a bãtut fata cea mare, de 15 ani, cu furtunul sau ceva cablu, cã tipa sãraca îngrozitor!”, spun oamenii din sat.

Copiii au fost securizati, împreunã cu mama lor

Asistentul social al comunei Pochidia a solicitat sprijinul Politiei Bârlad si a Directiei Generale pentru Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Situația de risc traversatã de mamã și cei 9 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, a ajuns în atenția instituției noastre la sesizarea poliției. Intervenția specialiștilor DGASPC Vaslui a constat în acompanierea copiilor la procedurile specifice anchetei derulate de cãtre organele de cercetare penalã, acordarea de servicii de consiliere de specialitate, respectiv gãzduirea mamei și a copiilor într-un centru pentru victimele violenței intrafamiliale din cadrul instituției, loc în care vor beneficia de un cumul de servicii pentru echilibrarea psiho-emoționalã și depãșirea traumei suferite.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Monstrul a fost arestat, îngrozind pânã si magistratii cu ferocitatea lui!

IPJ Vaslui a transmis un comunicat prin care informeazã cã politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au retinut un bãrbat în vârstã de 41 de ani, din Pochidia, judetul Vaslui, cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunii de violentã în familie.

„În data de 29 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul cã un bãrbat în vârstã de 41 de ani, din Sãlceni, comuna Pochidia, si-a agresat fizic sotia si fiica de 15 ani. Cu ocazia cercetãrilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au stabilit cã în data de 28 iunie a.c., pe fondul consumului de alcool, persoana bãnuitã de comiterea faptei sesizate si-a agresat fiica minorã, lovind-o în mod repetat cu o curea, si ulterior si sotia, atunci când aceasta a încercat sã îl opreascã. În urma activitãtilor desfãsurate de politisti, s-a constatat cã în data de 25 iunie a.c., bãrbatul ar fi agresat si alti 3 copii ai sãi, cu vârste cuprinse între 1 si 7 ani. Trei dintre persoanele vãtãmate au necesitat acordarea de 2 – 3 zile de îngrijiri medicale iar o a patra a necesitat 1- 2 zile de îngrijiri medicale. Sotia, în vârstã de 31 de ani, precum si cei 9 copii minori, cu vârste cuprinse între 1 si 15 ani, beneficiazã de servicii de gãzduire si asistentã într-un centru din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Fatã de bãrbat a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadã de 5 zile. În urma probatoriului administrat, la data de 01 iulie a.c., politistii l-au retinut pe bãrbat pentru o perioadã de 24 ore, iar în cursul zilei de astãzi acesta a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad care a dispus arestarea preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.