spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Noua generatie de maidanezi de la Husi

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CU SAU FÃRÃ CÂINI MAIDANEZI!? În ciuda eforturilor hingherilor din Husi, „noua generatie” de maidanezi începe sã creascã pe strãzile orasului. O ajutã mult cei care sustin cã iubesc animalele si nu doar cã le dau de mâncare, dar îi mai si împiedicã pe hingheri, când vor sã îi strângã si sã-i ducã la padoc.

Dacã în perioada anilor 2000, Husul era numit ironic „orasul câinilor fãrã stãpân”,în ultimii ani municipalitatrea a reusit rezolvarea acestei probleme. Numãrul câinilor comunitari a scãzut considerabil, fapt dovedit inclusiv prin numãrul din ce în ce mai mic al reclamatiilor adresate Primãriei în acest sens. „Au fost sterilizati si nu s-au mai putut înmulti pe strãzi. De aceea, în timp, numãrul lor a scãzut foarte mult”, au spus reprezentantii Primãriei. A avut o contributie importantã si serviciul de ecarisaj, foarte activ pe strãzile urbei.

„Nici nu îi iau în casã sã îi creascã ei, nici nu îi lasã pe hingheri sã îsi facã treaba”!

Din pãcate, în ultima periodã, o nouã generatie de maidanezi începe sã se formeze. „La noi, pe <<Stefan cel Mare>>, pe lângã containere de gunoi, deja a început sã se aducã o multime de cãtelusi. Pentru cã sunt aici, lumea îsi face milã si le dã mâncare, ba îi si ascunde de hingheri. Si nu e bine, pentru cã ei cresc si se înmultesc si vom ajunge iar sã nu putem merge pe stradã din cauza lor. Eu am vorbit la Primãrie si am reclamat asta. Hingherii vin, îsi fac datoria, chiar sunt de lãudat, dar asa-zisii <<iubitori de animale>> nu se potolesc. Nici nu îi iau în casã sã îi creascã ei, nici nu îi lasã pe hingheri sã îsi facã treaba. Sunt care dau cu pietre dupã hingheri, dacã vin sã culeagã câinii maidanezi”, a spus huseanca Maria Moraru, 68 de ani, pensionarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.