0.5 C
Vaslui
04-feb.-2023

Noua judecătorie, fără stație de autobuz, vasluienii vor trebui să meargă sute de metri pe jos

- Advertisement -
PE JOS… Noul sediu al Judecătoriei situat la ieșirea din oraș spre Moara Grecilor, vizavi de restaurantul Tosca, nu are nicio stație de autobuz prin apropiere, iar oamenii sunt nevoiți să meargă pe jos.

CHIN… Vasluienii care vor avea treabă la Judecătoria Vaslui trebuie să se pună la punct cu condiția fizică. Și asta pentru că noul sediu al instanței, situat la ieșirea din oraș spre Moara Grecilor, vizavi de restaurantul Tosca, nu are nicio stație de autobuz prin apropiere. Dacă nu vor să meargă pe jos mai bine de jumătate de kilometru, vasluienii mai au și varianta taxiului. Pentru cei din mediul rural, care coboară în gară, un drum cu taxiul până în celălalt capăt al orașului va costa între 17 și 20 de lei. Pentru un drum gară-judecătorie, dus-întors cu taxiul, vasluienii vor trebui să scoată din buzunare aproximativ 40 de lei. Probleme sunt și cu ghișeul pentru taxa de timbru, pe care autoritățile locale plănuiec să-l deschidă în Cartier, ceea ce înseamnă din nou foarte multă bătaie de cap pentru cei cu dosare în instanță.

Începând de săptămâna viitoare, Judecătoria Vaslui își va relua activitatea într-o casă nouă, recent modernizată și pusă la punct cu toate cele necesare însă doar pentru cei care lucrează în instituție. Pentru vasluienii de rând, care nu dețin un mijloc de transport, noul sediu al instanței nu va fi altceva decât o mare bătaie de cap și asta pentru că nimeni din conducerea orașului nu pare să se fi gândit și la ei. Astfel, cei care vor trebui să se prezinte în fața judecătorului vor avea două modalități de a o face: ori cu ajutorul autobuzului, ori a taxiului. Vasluienii care aleg varianta mai ieftină, a mijloacelor de transport în comun, trebuie să știe că pe direcția Gară-Moara Grecilor, cea mai apropiată stație de autobuz se află la o distanță de 400 de metri de Judecătorie, adică undeva în fața fostei fabrici Vastex. După ce vor coborî din autobuz, vasluienii vor traversa strada pe o trecere de pietoni aflată în apropierea stației, apoi o vor lua agale, pe jos, spre Moara Grecilor, trecând prin fața unei spălătorii auto, a complexului comercial Silver Mall, a Oficiului Registrului Comerțului și a fostei fabrici de haine Romatex. După ce își vor termina treaba și vor opta tot pentru călătoria cu autobuzul, vasluienii vor merge pe jos alți 200 de metri, pentru a ajunge la cea mai apropiată stație spre oraș. Interesant este și faptul că doar stația dinspre oraș spre Judecătorie are bănci, care însă nu vor fi folosite niciodată pentru că toți cei care au treabă în instanță nu vor coborî din autobuz să se așeze pe ele, ci se vor grăbi să fie prezenți la timp în fața judecătorului. Paradoxal, în stația de pe celălalt sens de mers, adică unde vor aștepta autobuzul cei care și-au terminat treaba în instanță, se află o singură bancă. Mai trebuie menționat că niciuna dintre cele două stații nu oferă un adăpost călătorilor în caz de vânt, ploi și ninsori. Această problemă nu creează prea mari bătăi de cap acum, având în vedere că ne apropiem de sezonul cald, însă cum Judecătoria va funcționa în noul sediu pentru cel puțin 5-7 ani, este clar că acele stații vor fi folosite și în sezonul rece, când, cel mai probabil, autorităile locale vor face și investițiile necesare pentru confortul cetățenilor.

A doua variantă, taxiul

Vasluienii care nu vor să circule cu autobuzul până la noul sediu al Judecătoriei vor avea la îndemână și soluția taxiului, care este aproape de zece ori mai scumpă. Redactorii ziarului Vremea Nouă au întrebat ieri mai mulți taximetriști cât ar costa o cursă din gară până la Judecătorie, iar prețurile au variat între 17 și 20 de lei, doar dus. Ce va face o persoană de vârsta a treia din Rebricea care va fi chemată la Judecătoria Vaslui? Va plăti 5 lei la tren și 20 de lei la taxi? Nu este normal acest lucru, iar autoritățile locale trebuiau să se gândească și la cei care se deplasează cu dificultate și care nu pot merge sute de metri pe jos, dar și la cei care nu au bani de aruncat la taxiuri.

Se caută spațiu pentru ghișeul taxei de timbru

Contactat telefonic, viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Braniște, a declarat că deocamdată nu se poate înființa o stație de autobuz în fața noii Judecătorii pentru că acolo este o intersecție, iar legislația rutieră interzice acest lucru. „Stația de autobuz dinspre Judecătorie spre oraș este la 210 metri distanță de sediul instanței, iar pe celălalt sens de mers este la aproximativ 400 de metri. Sunt stații autorizate, cu alveolă, cu tot ce trebuie. Nu putem face o stație de autobuz sau o trecere de pietoni fix în fața Judecătoriei pentru că acolo este o intersecție. Mai avem o solicitare pentru un ghișeu unde să se plătească taxa de timbru. Această solicitare este în analiză. Avem un fost spațiu al Goscom în Cartier și este posibil să facem un program dimineața pentru un ghișeu mobil acolo. Deocamdată sunt discuții, iar Primăria Vaslui are deschidere față de toate aceste solicitări. Lăsăm să vedem cum se vor desfășura lucrurile la început și apoi, în cazul în care va fi nevoie, vom lua și alte măsuri”, a dat asigurări vicele Vasluiului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Eventual la mintea VRN sa facem stație în mijlocul parcării de acolo… Din stația pozata până la fosta fabrică nu sunt în nici un caz cât zic ei dar eventual ar vrea Lucian sau vreun gascan de al lui sa poată parca în interior asa cum era parcat ieri la primărie în intersecție de nu mai putea lumea sa treacă… Ducem gunoiul cu mașina lângă scara blocului, vrem sa avem stație în mijlocul judecătoriei și tot asa… Vorba cuiva, numai la noi e asa ceva… Sper sa nu facă vreodată parcări cu plată cum e în orașele civilizate ca de acolo începe războiul adevărat

  2. Și in centru, unde era stația de autobuz măi ziaristule? Acolo, distanța de la judecatorie la Silver Mall este mai mică decât cea de la Winmarkt sau Casa Copiilor in centru. Care este drama? Abia se mai eliberează centrul orașului de măscărici de la Băcești, Murgeni și,, noua generație ” din mediul rural care de tot răscolește prin cluburi, că la Vaslui ăștia sunt principalii clienți ai judecatoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.