spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Noul an școlar, păzit cu strășnicie de polițiști și jandarmi

- Advertisement -
PROMISIUNI… Jandarmii și polițiștii vasluieni vor fi prezenți la datorie, în noul an școlar, pentru a preveni faptele antisociale în care ar putea fi implicați elevii

LA DATORIE… Prezenți la ceremoniile orgnizate ieri, cu ocazia începerii noului an școlar, polițiștii și jandamrii vasluieni au transmis mesaje către elevi, profesori, dar și către părinți. Astfel, jandarmii au spus că misiunile lor se vor intensifica acum pentru descurajarea faptelor antisociale în care pot fi implicați elevii. De asemenea, șefi poliției Române au transmis un mesaj elevilor prin care garantează acestora sprijin, siguranță și înțelegere ori de câte ori va fi nevoie.

Odată cu începerea noului an școlar, misiunile jandarmilor s-au înmulțit. Forțele de ordine vor intensifica măsurile de ordine publică în zona adiacentă unităților școlare, precum și pe traseele de deplasare a elevilor. Jandarmii vasluieni vor acționa atât independent, cât și în cooperare cu polițiștii, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la procesul de învățământ. De asemenea, pentru reducerea violenței juvenile, Jandarmeria Vaslui va pune un accent deosebit pe măsurile de prevenție, iar în acest sens, în perioada imediat următoare vor fi organizate numeroase acțiuni preventive și educative în instituțiile de învățământ preuniversitar. Prin intermediul acestor acțiuni, jandarmii se vor implica în mod activ în procesul de formare și educare a tinerilor, iar specialiști din cadrul Jandarmeriei Vaslui vor discuta cu elevii despre discriminare, modalitățile de prevenire și consecințele săvârșirii de fapte antisociale, precum și ale criminalității juvenile. Luni, 5 septembrie, jandarmii au fost alături de elevi și de cadrele didactice cu ocazia festivităților de deschidere a noului an școlar. Jandarmii au fost prezenți în zona instituțiilor de învățământ, astfel încât activitățile organizate în prima zi de școală să se desfășoare într-un climat optim de ordine și siguranță. Misiunile de prevenire a faptelor antisociale vor continua zilnic în zona unităților de învățământ. Colaborarea dintre jandarmi și directorii unităților școlare aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Vaslui va rămâne la fel de strânsă ca până acum, având drept scop siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

Mesajul polițiștilor către elevi, în noul an școlar

De asemenea, polițiștii vasluieni au transmis un mesaj elevilor, la început de an școlar. „Începem un nou an școlar împreună, elevi, cadre didactice, părinți, polițiști, în care ne dorim ca, după emoția de astăzi, colaborarea școală – familie – poliție să reînceapă, cu implicare și încredere, astfel încât eforturile noastre să le asigure copiilor un mediu sigur. Pentru unii, astăzi este o primă experiență, un început de drum, o ocazie de a întâlni noi colegi sau prieteni. Pentru alții, e un moment în care sunt reluate lecțiile și vechile activități, în procesul de formare. Vouă, elevilor, Poliția Română vă urează să aveți parte de un an plin de reușite, cu rezultate foarte bune și provocări depășite cu succes. Vă garantăm că, printre cei care vă oferă sprijin, siguranță și înțelegere, ne aflăm și noi, polițiștii. Pentru dumneavoastră, cadre didactice, este o continuare a procesului educativ, în care le sunteți alături elevilor, îi ajutați să devină adulți responsabili și implicați și îi îndrumați în pregătirea lor pentru viață. Atât obiectivul nostru, cât și al dumneavoastră, este acela de a oferi o educație sănătoasă copiilor, prin transmiterea valorilor de corectitudine, toleranță și respect. Pentru părinți, începutul anului școlar marchează o perioadă în care susținerea copiilor este prioritară, dar reprezintă, în același timp, și un moment de rememorare a propriei copilării. Pentru dumneavoastră, mesajul nostru este că vă vom sprijini în efortul de a le fi aproape copiilor, de a le cunoaște dorințele și preocupările. Ei au nevoie de atenție, de protecție și de îndrumare și de aceea, printre cele mai importante lucruri pe care le putem oferi sunt timpul și deschiderea noastră. Vă asigurăm că vă vom fi alături, în apropierea unității de învățământ, pe traseele către școală și spre casă. Vom concepe și desfășura programe și activități de informare și prevenire, vom fi la întâlniri cu elevii și le vom spune cum să acționeze atunci când sunt puși în situații dificile pe stradă, la școală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul. Sperăm ca această zi să rămână o frumoasă și puternică amintire. Vă urăm tuturor un an școlar plin de reușite și împliniri și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de colaborare, ca parteneri în procesul de educație”, au transmis polițiștii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Serios! La Lipovăț nu a fost niciun politist!
    Bine, că ei nu sunt prezenți zilnic, când mișună copiii de 7-8 ani cu trotinete electrice și biciclete!

  2. Noroc că, a început școala că nu găseau jandarmii cu afaceri ilegale evenimente fictive sa ponteze, macar zece mii salar să iasă…plătiți taxe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.