Marcel Lăudatu, noul prefect al județului Vaslui a depus jurământul

OFICIAL… Noul prefect al județului Vaslui și-a preluat atribuțiile de serviciu

CEREMONIE… Noul prefect al județul Vaslui, Marcel Lăudatu, a fost învestit ieri după-amiază, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem videoconferință cu reprezentanții Guvernului. Acesta a depus jurământul de respectare a Constituției și a legilor țării, alături de prefectul municipiului București, Alin Bogdan Stoica, prefectul și subprefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, respectiv Nicolae Topoleanu, precum și subprefectul Covasnei, Cosmin Boricean. La finalul ceremoniei, prefectul a primit un buchet de flori și a ciocnit un pahar de șampanie cu colegii din Instituția Prefectului Vaslui și șefii deconcentratelor din județ.

Noul prefect al județului Vaslui, Marcel Lăudatu, s-a născut în Aiud, a urmat studiile Facultății de Chimie – Tehnologie Chimică din Cluj, specializarea Chimie-Fizică, iar din 1991 până anul acesta a lucrat ca profesor de Fizică la Școala Gimnazială Theodor Rosetti din Solești. În politică a intrat datorită implicării în proiectului “România 100”, o organizație nonguvernamentală care urmărea trezirea spiritului civic și implicarea cetățenilor în societate, și care ulterior s-a transformat într-un partid politic – PLUS. “Numirea mea ca prefect implică

multă responsabilitate, sunt atât de multe lucruri de făcut încât nici măcar nu știu unde e începutul. Am alături doi oameni cu multă experiență, oameni pe care se poate conta, care au cunoștințe ce pot fi valorificate. Alături de colegii din Prefectură, cred că vom putea duce la capăt sarcinile ce ne revin. Am vrea să aducem ceva suplimentar față de ceea ce s-a oferit până acum, pentru că fiecare zi trebuie să vină cu un plus de valoare. În cadrul instituției există oameni dedicați cărora le sunt recunoscător pentru faptul că au rămas în cadrul acestei instituții indiferent de cine e condusă, mă bazez profund pe activitatea și experiența acestora, precum și pe cei doi colegi subprefecți. Vom încerca să facem tot ceea ce ne stă în putere ca să aplicăm politica Guvernului, să ne asigurăm că cetățenii se simt în siguranță. Vom colabora cu celelalte instituții, serviciile deconcentrate, să găsim soluții cât mai bune pentru rezolvarea problemelor pe care le vom întâlni pe parcursul mandatului”, a declarat ieri, în cadrul ceremoniei de învestire, noul prefect al județului Vaslui.

Ministrul Afacerilor Interne: “Aștept de la dvs. implicare totală, responsabilitate față de interesele comunităților și ale cetățenilor”

Prezent la ceremonie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis noilor prefecți și subprefecți ceea ce le-a transmis celor învestiți săptămâna trecută și anume că, din momentul depunerii jurământului, au o datorie foarte importantă față de cetățeni și Guvernul României. “Prin depunerea acestui jurământ, vă veți asuma o mare responsabilitate față de România, față de cetățeni și față de Guvernul României. Începând de astăzi, aveți o datorie foarte importantă: veți veghea la respectarea legii și, în același timp, veți acționa ca liant între comunitățile locale, autorități și Guvernul României. Sunteți un factor de echilibru politic și administrativ, iar cuvintele care trebuie să vă definească activitatea sunt responsabilitate, integritate și profesionalism. Aștept de la dvs. implicare totală, o bună coordonare cu Ministerul Afacerilor Interne, responsabilitate față de interesele comunităților și ale cetățenilor și asumarea deplină a rolului constituțional ce vă revine”.

 
9 COMENTARII

 1. Nu o sa inteleg de ce atâta ceartă! Ca a fost numit Lăudatu prefect? E normal! Stiti voi ca va face ori nu va face? Omul abia si a început mandatul! Care din voi este ” Nostradamus ” si stie? Hai sa o lasam balta ca dati în penibil! Am văzut ce au făcut ceilalți,am văzut ce au făcut și vad de 30 de ani ce fac ceilalți bravi conducatori…..hai sa vedem ce va face și ăsta si pe urma ne dam în.stambă ! Părerea mea!

 2. Au inceput foarte bine mandatul! Cu alcool intr-o institutie publica!! Probabil asa va fi in Prefectura pana cand vor fi dati afara cei trei: cumatrul lui Tataru, omul lui Vrincenu si apa de ploaie Laudatu!!

   • Dar de ce e psd ist? pentru ca a facut o observati! In acest caz tu esti un neomarxist si neocomunist de (m)usrplus! Voi sunteti aia care negati crestinismul poporului roma, sunteti fani LGBT, va numiti rudele si amantele in functie, pe baza de carnet de partid, s.a.m.d.? Care e diferenta dintre USR+, PNL si PSD?? Sau mai bine spus: Exista vreo diferenta intre aceste partide? Sa va fie rusine ca ati promis ceva si va comportati exact ca aia pe care ii criticati acum cativa ani! Mizerabililor!

   • Cum a secretizat Cristian Ghinea cheltuirea banilor europeni de către firma lui Dan Barna
    RISE Project a arătat că relația dintre Ghinea și Barna a dus la secretizarea unor cheltuieli din bani europeni. Secretizarea a fost decisă de ministrul Ghinea, banii fuseseră cheltuiți de firma lui Dan Barna, scria, în decembrie 2020, Newsweek.

    „Într-un demers de transparentizare, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene de la acea vreme (2016 – n.r.), a publicat lista tuturor contractorilor din proiectele pe fonduri europene, cu nume, sume, obiective și achiziții. La cele care includ firma lui Dan Barna, în calitate de partener sau beneficiar, cea mai mare parte a achizițiilor sunt anonimizate.

    De exemplu, proiectul de antreprenoriat , gestionat integral de compania lui Barna și eșuat complet, are toate achizițiile anonimizate. Contractorii sunt trecuți generic drept furnizori de servicii, protejați în regim de persoane fizice, deși majoritatea sunt companii comerciale.

    Situația se repetă și în cazul proiectelor sociale și .

    Pe scurt, 67,88% dintre achizițiile dispuse în cadrul proiectelor europene din POSDRU, care implică firma lui Dan Barna, au fost anonimizate în baza publică de date a ministerului condus tot de Barna (adjunctul lui Ghinea).

    Prin urmare, RISE a adresat o cerere oficială Ministerului Fondurilor Europene (MFE) prin care a solicitat informațiile necesare. Demersul a fost intens obstrucționat. (…)

    De la prima cerere oficială pe legea 544, adresată de RISE în luna iulie, ministerul a amânat constant să ne trimită lista cu proiectele DCG, cererile de finanțare, acordurile de parteneriat, rapoartele de audit și cele ale vizitelor de monitorizare. Toate acestea sunt centralizate informatic în arhiva instituției.

    Numai că de acolo veneau ca melcul informații incomplete. De pildă, în septembrie solicitam încă date concrete pentru unul dintre proiecte (Biblioteca Bunelor Practici). Am primit doar 13 pagini din 42, cât avea în total cererea de finanțare. (…)„, a scris, în 2019, RISE Project.

    „Achizițiile din proiectele DCG (firma deținută de Barna până în vara lui 2016 – n.r.) au fost anonimizate în baza de date a ministerului. Spre comparație, proiectele Teamnet – holdingul fondat de mogulul PSD, Sebastian Ghiță, cu care Cristian Ghinea s-a aflat în conflict deschis la începutul mandatului său de ministru – sunt transparentizate corect”

   • Lasa ca a fost bine cu Popica de la Transmir….toti erau PSD……ei centrau ,ei dădeau cu capul! De unde știi ” baba Vanga” ce va fi în prefectura? Gandire ,frustrare tipic pesedista!

    • Daca esti spalat pe creier (la misto vorbind, cred ca manipulatorii ti-au implantat un cip care repeta intr-una PEEESEEEDEE) este treba ta. Eu am spus ca toti cei numiti pe baza de carnet de partid si nu pe baza de experienta profesionala au produs dezastru in administratie (incluzandu-l si pe prietenul tau Popica) insa se pare ca realitatea virtuala in care traiesti (cea creata de sefii tai neomarxisti si neocomunisti penali in frunte cu Barna) te impiedica sa ai discernamant! Ce sa iti spun? Somnul ratiunii naste monstri! Ca tine!

LĂSAȚI UN MESAJ