spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Noul președinte al PSD Vaslui dă de pământ cu “cloaca” locală: “elefantul e în cameră și noi ne facem că nu îl vedem” (FOTO)

- Advertisement -

FERM… Azi, cei 59 de primari vasluieni ai Partidului Social Democrat au făcut cunoștință cu înlocuitorul lui Dumitru Buzatu. Europarlamentarul băcăuan Dragoș Benea a venit la Vaslui, dar nu singur, ci însoțit de Paul Stănescu, care a avut ingrata misiune de a anunța finalul epocii Buzatu și în rândul celor mai fervenți susținători ai lui. Așa cum era de așteptat, schimbarea nu a convenit multora, iar la un moment dat, din sală, au început să se audă certuri. Au fost primari care le-au reproșat celor de la prezidiu că și-au luat prea repede mâna de pe Buzatu, alții s-au opus ca Organizația Județeană a PSD Vaslui să fie preluată de către cineva din exterior, însă la final, toate aceste discuții s-au încheiat într-o atmosferă aparent amicală.

Imediat după ședință, noul președinte al PSD Vaslui, Dragoș Benea, a suținut o declarație de presă alături de Ciprian Trifan, care, cel mai probabil, va fi liderul de facto al partidului. “A fost o ședință de două ore, deloc banală sau simplă. Au fost intervenții, au fost date idei bune, sugestii, din partea primarilor de orașe și municipii, a edililor din 7-8 comune. Mulți au clamat unitatea și atingerea obiectivelor pentru anul 2024, câștigarea alegerilor. S-a discutat și despre acest interimat al meu, probabil dintr-un orgoliu local, însă aceste discuții au fost firești, nu m-au surprins și nici nu m-au deranjat. În momentul de față noi trebuie să găsim mijloacele și oamenii ca după acest pumn în plex pe care l-a primit organizația PSD Vaslui să fim primii la linia de finish în cursa de anul viitor. I-am asigurat pe noii mei colegi de organizație că voi investi și timp și responsabilitate aici. Voi fi un administrator, nu știu pe ce durată de timp, dar nici nu cred că este important pentru că așa cum am spus și în sală, nu sunt dator nimănui și nimeni nu este dator față de mine. Vom avea parte de analiză chirurgicală care va ajuta organizația să treacă de acest moment delicat. Sper ca din partea colegilor să primesc cele mai bune sfaturi în așa fel încât în 2024 să aliniem cea mai bună echipă la linia de start. Sunt lucruri care trebuie schimbate la organizația județeană a PSD Vaslui, deși acest lucru nu convine multora”, a afirmat Dragoș Benea.

Primarii, nemulțumiți că li s-a pus președinte din afara județului

Primarii prezenți la ședință ar fi vrut ca șefia Organizației Județene a PSD Vaslui să fie preluată de un om de-al lor, iar cel mai vehiculat nume a fost cel al lui Ciprian Trifan. La conferința de presă, europarlamentarul Benea a afirmat că funcția de președinte al PSD Vaslui ar trebui să fie ultima grijă a acestora, în momentul de față. “ A fost o reacție mai…dar nu a fost față de mine, ci de instituția interimatului din alt județ. Nu au avut o problemă cu mine, personal, ci cu faptul că a venit cineva din alt județ. Ei au vrut un președinte de aici, din județ. Cel mai pomenit nume a fost cel al lui Ciprian Trifan, dar Ciprian are o situație complicată la Consiliul Județean. Dacă eram în locul conducerii centrale, vă mărturisesc că tot decizia asta o luam pentru că se vede din avion că nu s-a schimbat nimic. Reacția din sală, de a respinge interimatul din alt județ, confirmă cumva, că fix acest lucru trebuia făcut. Credeți că asta e problema astăzi, a Organizației Județene a PSD Vaslui, de a avea un președinte interimar din alt județ? Din punctul meu de vedere, elefantul e încăpere și noi ne facem că nu-l vedem!”

“Ce este rău în ce a declarat domnul Ciolacu?”

Primarii s-au arătat scandalizați și de cele mai recente declarații ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a propus ca primarii și președinții de Consilii Județene care candidează din partea acestei formațiuni politice să nu aibă mai mult de două mandate, pe motiv că, în unele cazuri, “puterea îmbată”. “Ședința de azi era imperios necesară pentru că realitatea trebuie luată în piept, adevărul trebuie spus, iar organizația trebuie cât mai repede stabilizată. Este adevărat că au fost discuții aprinse pe marginea declarațiilor date de domnul Ciolacu referitor la numărul mandatelor unui primar. Domnul președinte a zis că după două mandate unii primari se desprind de realitate. Ce e rău în această declarație? El nu s-a referit la organizația județeană a PSD Vaslui, a vorbit de “ghemul” care era pe acea baltă” a mai precizat Benea. Șef și la PSD Bacău, acesta își va delega atribuțiile de acolo pentru a se apuca de reconstruit Organizația Județeană a PSD Vaslui. “Voi face mai des drumul pe care îl făceam când eram mic și mergeam la bunici, la Averești. Îl voi face cu o frecvență surprinzătoare pentru cei care mă privesc acum ca pe floricică pusă în geam. Întrunirile în Biroul Permanent Județean vor fi mai dese, voi fi un administrator silitor al acestei organizații”, a dat asigurări acesta. Rămâne de văzut cum vor reacționa primarii PSD din județ la această schimbare pentru că prima ședință nu a fost una prea dătătoare de speranțe pentru Dragoș Benea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

39 COMENTARII

 1. Eu cred că lui BUZATU ia fost făcută o înscenare marca Timofticiuc.. și vă scapă…L-au trădat jegosii din partid că vroiau să ajungă haita la ciolan..

 2. Cine va pus președinte din alt judet fraierilor?Saci de cartofi sunteti psd-eilor!Cea mai slabă organizație va făcut ciolacu cum a vrut.Condusi de bacău!!🤣🤣🤣🤣

 3. Psd ul proștilor!!!! Cum să ajungeți să vă conducă un pulici din alt judet????Proștilor!!! Cine i maimutoiul asta cu bunicuta de la Avereti??? Marș la Bacau sau la bunicuta!!!Lasa oamenii să își conducă organizația!!!

   • Eu nu am făcut nici o afacere cu BUZATU cât am fost primar,eu am câștigat toate proiectele prin muncă cu echipă mea!! Vă stă in gât la multi fraieri numele meu..Eu am fost verificat și ASCULTAT audio,video de Dna 7 ani ..De altfel toți oamenii politici din 2008 sunt ascultați de servicii.Cand candidezi pt.o funcție publică îți asumi că vei întâmpina multe probleme!! Informatori,și turnători, colaboratori și jigodie au fost de când este țara asta.Dar să fii om îți trebuie caracter..Nu mor caii când vor câinii???

 4. Primarul Vasile Pavăl este cel mai bun la ora actuală ca să preia conducerea PSD în locul lui Buzatu. Are 4 mandate de primar și 2 de viceprimar iar administrația publică o mănâncă pe pâine. Ar face oleacă de ordine prin partid și are capacitatea de a ne mobiliza sa câștigăm și la anul alegetile în județ. Si-apoi este susținut și de Stănescu și Ciolacu

  • Marș cu psd-ul mati! Face o brânză și asta ,lasă aceleași lepre scârboase în funcții de conducere de alde Cazacu și alții ca el ,mai e unul din asta ținut în brate politic pe la Husi ,ba ,nu are nimeni nimic cu ei dar sunt niște rahatei infantili

  • Asta sa o mai crezi tu!Omul politic avea tupeu,acum gata ,e pătat rău de tot,se face oleacă de front acu de frica ca dacă scăpa și ăștia li-s datori vânduți, exact cum a fost cu Ceaușescu ha ha ha ,apoi nu-l mai baga nimeni în seama prea mult .

 5. HOPA!!!! cipică * a apărut berberit!!!!!SEMN CĂ NU MAI ȚINE DOLIU???!!!??? MARȘ RAHATULE, PLEACĂ DE UNDE TE TRAGI….. ȘTIM NOI DIN CE GAURĂ AI IEȘIT…….

 6. Ciupilan e flamand rău se pare ,alta javra comunista,el le știe pe toate ,știa și medicina când mureau oamenii în spital din lipsa medicamentelor dar na Managerul amator e ținut în brate ,asta dacă pica Ciupilan pica și el .

 7. Aloo Primarii PSD veniți la PNL pentru că vă așteaptă Tătaru cu brațele deschise doar suntem frați de aproape un an 🤫 și aveți un conducător din județ. Sau mergeți la Aur pentru că vom împărți voturile cum am împărțit soarta județului timp de 30 de ani

 8. Ca și în cazul întregii tari ,trebuie sa vina unul străin la conducere ,e corect ca a venit cineva din alt județ sa stârnească aceasta cloaca cumva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.