11.2 C
Vaslui
21-mart.-2023

Noul sediu al Judecătoriei Vaslui, scos la vânzare

- Advertisement -
Legendă: RISC… După aproape un an de când s-a mutat într-un sediul nou, Judecătoria Vaslui riscă să-și caute un nou sediu

AFACERE… După aproximativ un an de la data la care proprietarul clădirii în care funcționează acum Judecătoria Vaslui semnează un contract de închiriere ce poate fi considerat profitabil, instituția statului riscă să fie pusă în situația de a-și căuta un nou sediu. Și asta pentru că actualul sediu al Judecătoriei a fost scos la vânzare pentru 3.000.000 de euro. Mai exact, pentru cei aproximativ 5.000 de mp, cumpărătorul va trebui să plătească 594 de euro/mp. Cu toate acestea, pentru a face mai atractivă oferta, vânzătorul specifică, în anunț, faptul că există un contract de închiriere pentru parter și primul nivel, pe o perioadă de 3 ani, contract ce asigură un venit lunat net de 93.000 de lei. Astfel, cei interesați pot amenaja celelalte două nivele pentru a mai face un ban în plus.

Pusă în discuție încă din 2014, renovarea clădirii Judecătoriei Vaslui a suferit, de-a lungul timpului, amânări după amânări. Într-un final, aceste lucrări ar trebui să înceapă anul acesta, astfel că avocații și judecătorii care-și desfășoară activitatea în cadrul Judecătoriei au fost nevoiți să se mute. Mutarea în noul sediu s-a făcut anul trecut, în luna aprilie, și a durat o lună de zile. Astfel, pentru următorii 5 ani, activitatea Judecătoriei Vaslui se desfășoară și se va desfășura într-o clădire din suburbia Moara Grecilor. Numai că, un anunț apărut, zilele trecute, pe un site de vânzări, poate da bătăi de cap judecătorilor și avocaților vasluieni. Și asta după ce clădirea a fost scoasă la vânzare, de către proprietar, pentru 3 milioane de euro. Anunțul cuprinde date referitoare la suprafața clădirii, dar și faptul că viitorul cumpărător poate beneficia de un venit sigur lunar de 93.000 de lei, valoarea chiriei pe care Judecătoria Vaslui o plătește, în urma unui contract pe 3 ani. Chiar și așa, instituția statului se poate lovi de probleme la expirarea contractului, în condițiile în care renovarea fostei Judecătorii ar dura, conform unor surse, cel puțin 5 ani.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Hmmm… Pretul nu e mare, tinand cont ca investitia se poate recupera in mai putin de 7 ani, daca ar fi gasiti si alti fraieri precum Ministerul Justitiei, care sa accepte sa plateasca o asemenea chirie gigantica. Bine, ca, in realitate, s-ar recupera in vreo 30 de ani, daca se scad spagile date politicienilor pentru a gasi asemenea „clienti” 😀 Chiar ma intreb cate guri de politicieni mananca de acolo… 😉

    • Buzatu…mananca din cacat primul de 50.000 de lei…iti dai seama cat cacat? Sa vina sa il dau eu gratis, la pachet…in caserola pentru pomana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.