spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Noul sef al ISU, ieseanul Ioan Cãtãlin Oloeriu, proiecte ambitioase la Vaslui!

- Advertisement -

NOU…Împuternicit la comanda Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã Vaslui, colonelul Ioan Cãtãlin Oloeriu vrea sã-si lase amprenta si sã nu treacã neobservat. Cu o experientã profesionalã în spate de invidiat, cãpãtatã atât în tarã cât si în strãinãtate, Oloeriu îsi propune realizarea unor obiective legate de prevenirea situatiilor de urgentã, pregãtirea pentru interventii a personalului ISU sau asigurarea unui rãspuns operativ la situatiile de urgentã. Un alt obiectiv, realizat în parte deja, este cel legat de dotarea cu tehnicã de interventie. Astfel, o autospecialã nouã a ajuns deja la Bârlad, iar la Negresti a fost repartizatã una existentã deja în parcul ISU Vaslui.

Împuternicit la comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã de la jumãtatea lunii iunie, colonelul Ioan Cãtãlin Oloeriu îsi doreste ca sederea sa la Vaslui sã nu treacã neobservatã. Bazându-se pe o pregãtire de exceptie, atât în tarã cât si în strãinãtate, Oloeriu a acceptat sã vinã la ISU Vaslui dupã ce s-a informat despre unitatea de aici. Spune cã discutiile purtate cu colonelul Nicu Tãtaru l-au ajutat în luarea deciziei. Nãscut în 1977 si provenit dintr-o familie modestã, Oloeriu a îmbrãtisat cariera militarã din anul 1995. «M-am ocupat de pregãtirea mea profesionalã, atât pe partea de stingere a incendiilor, cât si protectia civilã si management. Anul acesta am parcurs cursurile Colegiului National de Afaceri Interne, curs de management strategic. În cadrul acestui curs, ofiterii MAI sunt pregãtiti pentru a fi manageri de institutii si pot avea o vedere de ansamblu asupra intereselor nationale ale României si ale cetãtenilor tãrii », spune colonelul Oloeriu. De asemenea, noul sef al ISU Vaslui se poate lãuda cu faptul cã, în 2003, a primit aprecieri din partea Guvernului României pentru contributia la organizarea editiei a XVI-a a Festivalului „George Enescu”, dar si cu pregãtirea profesionalã oferitã de cãtre Emergency Management Institute (USA), în 2018, institut american recunoscut pentru modul în care sunt pregãtiti cei care luptã cu flãcãrile si dezastrele naturale. Altfel spus, pregãtirea profesionalã, atât în tarã cât si în strãinãtate, îi va fi de mare ajutor colonelului Oloeriu sã-si lase amprenta la ISU Vaslui. De asemenea, noul sef al ISU Vaslui este încrezãtor cã-si va îndeplini obiectivele propuse mai ales cã, la Vaslui, a gãsit o echipã unitã si bine formatã. «Mã bucur de faptul cã am gãsit, la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Podul Înalt, o echipã bine formatã de cãtre fostul inspector sef, colonelul Nicu Tãtaru. De asemenea, am fost primit foarte bine de cãtre colonelul Mihai Cristinel Maxim, adjunctul ISU Vaslui », spune colonelul Oloeriu.

Colonelul Oloeriu si-a stabilit câteva obiective si doreste sã le ducã la bun sfârsit 

Chiar dacã sederea sa la Vaslui este una de scurtã duratã, 6 luni, cu posbilitatea de prelungire, colonelul Oloeriu spune cã are în plan câteva obiective pe care doreste sã le ducã la bun sfârsit. Unul dintre obiective este cel legat de pregãtirea profesionalã a personalului ISU si pregãtirea interventiilor la situatii de urgentã în judetul Vaslui mai ales cã, în cadrul ISU Iasi, a fost seful Serviciului Pregãtire Profesionalã. De asemenea, asigurarea unui rãspuns operativ la situatiile de urgentã este un alt obiectiv al colonelului Oloeriu. „În cadrul ISU Iasi am coordonat interventiile de pe raza judetului Iasi, ori de câte ori este nevoie, în calitate de sef al Grupei Operative. De-a lungul carierei am participat la gestionarea multor situatii de urgentã, fie din domeniul stingerii de incendii, fie din cel al Protectiei Civile. Astfel, în anul 2000, am gestionat poluarea accidentalã a râului Siret. În anul 2008, am gestionat evacuarea localitãtii Rãchiteni datoratã inundatiilor sau stingerea incendiului izbucnit la hotelul Studis din Iasi”, spune colonelul Oloeriu. De asemenea, un alt obiectiv al noului sef al ISU Vaslui este legat de îmbunãtãtirea dotãrii cu tehnicã de interventii si pregãtirea resursei umane. „Am reusit achizitionarea unei autospeciale noi, repartizatã la Bârlad. De asemenea, am repartizat una mai veche la Negresti si am în plan sã achizitionãm câte o autospecialã nouã la fiecare punct de lucru din judet”, spune Oloeriu. De asemenea, tot la capitolul achizitii, ISU Vaslui a primit un Punct Medical Avansat complet format din mai multe corturi medicale cu ajutorul cãrora se poate interveni oriunde în teren, în cazul unor cazuri cu victime multiple.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Nici un fel de problemă, la Vaslui au mai fost subofițeri făcuți din paznici la Vascar și Movas, care au ieșit la pensie colonei………

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.