spot_imgspot_img
18.5 C
Vaslui
16-apr.-2024

Nu au nicio rușine: unii consilieri județeni au copiat de la colegi în rapoartele de activitate, alții au dat aceleași documente ca anul trecut!

- Advertisement -
INDOLENȚI… Consilierii județeni Vasile Puf, Mădălin-Claudiu Căciulă, Lucian Chirica, Liviu Filip, Eduard Prisăcaru și Costel Zară au dat exact aceleași rapoarte ca anul trecut, modificând, desigur, data. Nu au precizat nimic despre ceea ce au făcut, în 2022, pentru binele locuitorilor județului Vaslui

IAR AU FENTAT LEGEA… Unii consilieri județeni nu dau doi bani pe rapoartele de activitate. Este suficient să ne uităm pe documentele pe care aceștia le-au depus recent la registratura Consiliului Județean. În loc să spună concret ce amendamente au făcut, ce probleme au ridicat în plen sau ce soluții au identificat pentru rezolvarea lor, aleșii județeni nu au avut nicio rușine să fenteze, din nou, legea. Consilierii județeni Vasile Puf, Mădălin-Claudiu Căciulă, Lucian Chirica, Liviu Filip, Eduard Prisăcaru și Costel Zară au dat exact aceleași rapoarte ca anul trecut, modificând, desigur, data. Nu au precizat nimic despre ceea ce au făcut, în 2022, pentru binele locuitorilor județului Vaslui. Motivul nu este, însă, greu de dedus: nu au vorbit aproape deloc în plen, nu au inițiat amendamente și nici nu au oferit audiențe. În aceeași situație se află și consilierii Emil Dorin și Gicu Huzum, care au copiat fraze întregi unul de la altul, astfel că rapoartele lor sunt aproape identice, singura diferență fiind comisia din care face fiecare parte și, evident, numele. Sunt, însă, și consilieri care și-au dat silința să scrie un document original. Dezamăgit, probabil, că șeful său de partid Dan Marian nu l-a luat la nicio vizită de lucru în Republica Moldova, Sorin Braniște a scris în raport că nu a participat “la nicio activitate în străinătate, activitate care presupune irosirea banilor publici”. Costică Lupu a depus un raport plin de greșeli în care a enumerat toate evenimentele organizate în parteneriat cu Partida Romilor, inclusiv un spectacol cu manelistul Cristi Nucă. Consilierii Dan Marian, Marius Arcăleanu, Viorel Iordache, Bogdan Rotariu, Dan-Liviu Cain și Cristina Tiron nu și-au depus rapoartele de activitate, însă vor trebui să le depună în perioada următoare. Pentru activitatea în cadrul Consiliului Județean, consilierii sunt remunerați cu 10% din indemnizația președintelui Dumitru Buzatu. În septembrie anul trecut, aceasta ajungea la 18.720 lei/lună.

Vremea Nouă atrăgea atenția încă de anul trecut că depunerea rapoartelor de activitate de către consilieri este o obligație, nu o opțiune. Activitatea lor trebuie să respecte prevederile Codului administrativ, precum și ale Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Județean Vaslui. Aceștia trebuie, în primul rând, „să se supună regulilor de curtoazie și disciplină și să nu folosească în cuvântul lor sau în relațiile cu cetățenii expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase”. De asemenea, trebuie să nu lipsească (nemotivat) de la ședinte, inclusiv de la cele ale comisiilor de specialitate, să dea dovadă de „probitate și discreție profesională”, „cinste și corectitudine”, fiindu-le interzis „să ceară, pentru sine sau pentru altul, bani, foloase materiale sau alte avantaje”. “Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale”, prevede Codul Administrativ.

Citiți rapoartele de activitate ale consilierilor județeni pe anul 2022

Citiți rapoartele de activitate ale consilierilor județeni pe anul 2021

Lecție despre cum să scrii un raport de activitate în care nu spui nimic concret despre munca depusă

Luna trecută, Instituția Prefectului a cerut consilierilor județeni să-și depună rapoartele de activitate până la 31 ianuarie. Dumitru Buzatu a cerut, însă, o amânare de câteva zile. “Sper ca până la ședința de buget (n.r. pe data de 2 februarie) să finalizăm și aceste rapoarte, ca să ne achităm de obligațiile pe care le avem. Avem consemnările din procesele verbale, putem face și statisticile în legătură cu activitatea din Consiliul Județean, prin urmare, vă rog foarte mult ca până la ședința de buget să avem rapoartele făcute. Dacă va fi cineva care, din cauza unei forțe majore, nu va putea fi prezent la acea ședință sau nu poate întocmi acel raport, vom accepta și îi vom mai acorda o săptămână, două, trei. Nu o să vă supărați dacă, din când în când, până în apropierea acestei date, noi o să vă mai dăm câte un telefon, să vă reamintim că trebuie să aduceți aceste rapoarte”, declara, luna trecută, Dumitru Buzatu. A trecut și ședința de buget, au fost publicate și majoritatea rapoartelor, iar după consultarea lor nu putem trage decât o concluzie: nu era nevoie de nicio prelungire a termenului de prezentare pentru că mulți dintre ei nici nu s-au obosit să le scrie, ci au dat aceleași rapoarte.

Este cazul consilierilor județeni Vasile Puf, Mădălin-Claudiu Căciulă, Lucian Chirica, Liviu Filip, Eduard Prisăcaru și Costel Zară. Documentele acestora, precum și cele ale consilierilor Roxana Miron-Feraru și Bogdan Popa, sunt un exemplu despre cum să scrii un raport de activitate în care să nu spui nimic despre activitatea propriu-zisă. Astfel, acești consilierii județeni au scris când au fost aleși, din ce comisii fac parte, ce domenii de activitate au acestea, în ce consilii de administrație au fost numiți, au enumerat anumite legi, au precizat că au avut audiențe la sediile partidelor din care fac parte, însă nu au spus nimic despre problemele semnalate de cetățeni, amendamentele depuse sau luările de cuvânt în ședințe. Spre deosebire de colegii săi, Ciprian Trifan ar fi avut ce să scrie în raport, dar nu s-a obosit prea tare. S-a aliniat trendului inițiat de ceilalți consilieri și a prezentat un document în care a scris care este comisia din care face parte, ce domenii de activitate are aceasta, hotărârea prin care a fost desemnat vicepreședinte cu atribuții temporare de președinte, în caz de vacanță sau suspendare a acestuia, hotărârile prin care a fost desemnat reprezentat al CJ-ului și câteva menționări despre participarea activă la dezbaterilor ședințelor, colaborarea cu reprezentanții UAT-urilor și audiențele acordate “ori de câte ori am fost solicitat, am participat sau am reprezentat Consiliul Județean la diversele evenimente care mi-au fost delegate”.

Emil Dorin și Gicu Huzum se laudă că au contribuit la susținerea unei majorități stabile

Emil Dorin si Gicu Huzum

Consilierii Emil Dorin și Gicu Huzum nu sunt departe de cei enumerați mai sus. Aceștia se diferențiază, însă, prin două aspecte: rapoartele sunt aproape identice și includ o statistică a ședințelor de anul trecut – 23 de ședințe (16 ședințe ordinare, 4 ședințe extraordinare și 3 ședințe de îndată), în care au fost dezbătute și adoptate 238 hotărâri. “Prin votul consilierilor județeni ai Partidului PRO România, am contribuit la susținerea unei majorități stabile, asigurând o continuitate necesară funcționării activității Consiliului Județean Vaslui. Audiențe acordate cetățenilor: scurte dialoguri cu cetățenii în cadrul activității în teritoriu și în cadrul participărilor la evenimentele organizate în localități”, scriu consilierii Emil Dorin și Gicu Huzum în rapoartele lor de activitate.

USR-iștii au făcut un tabel de prezență și luări de cuvânt

Și rapoartele USR-iștilor seamănă între ele, ba chiar conțin paragrafe identice. Aceștia se diferențiază, însă, de toți ceilalți colegi printr-un tabel al tuturor ședințelor de anul trecut în care au trecut dacă au fost sau nu prezenți și dacă au avut luări de cuvânt. De asemenea, sunt singurii care au precizat cum se pot programa cetățenii pentru audiențe și unde au loc acestea. Rapoartele lor se încheie cu câteva obiective, printre care și următorul: “continuăm să rămânem opoziția reală, constructivă în Consiliul Județean, cu o activitate în ședințe care este documentată, competentă, orientată exclusiv către oferirea de soluții pentru problemele comunității”.

Captură din raportul de activitate al Mihaelei Bîicu

Costică Lupu i-a ridicat o odă lui Buzatu: “președintele al CJ Vaslui m-a sprijinit necondiționat în rezolvarea problemelor expuse”

Consilierul Costică Lupu, reprezentantul rromilor în Consiliul Județean, a scris un raport plin de greșeli, în care a enumerat toate evenimentele organizate în parteneriat cu CJ-ul și a mulțumit președintelui pentru “o colaborare foarte fructoasă și în interesul cetățeanului”. Redăm un fragment din raport exact așa cum a fost conceput și redactat: “Evenimente organizate la nivel județean și local, ocazie cu care vreau să mulțumesc domnului Dumitru Buzatu – președinte al Consiliului Județean Vaslui (…). În acest an am participat la toate ședințele ordinare și extraordinare ale Consiliului Județean Vaslui, cât și la comisia pentru protecția socială, protecție copii, învățământ, sănătate și familie, cultură, culte și sport, a cărui membru sunt, dându-mi aprotul la proectele de hotar ce erau suspuse desbaterilor în cadrul ședințelor de comisii și plen. Ca și în alți ani, am avut și am o colaborare foarte fructoasă și în interesul cetățeanului cu domnul Dumitru Buzatu, președintele al CJ Vaslui, care m-a sprijinit necondiționat în rezolvarea problemelor expuse și eu ori de câte ori a fost solicitat din poziția de consilier am dispus de expertiza mea pentru binele locuitorilor din județul Vaslui”, a scris Costică Lupu în raportul pe anul 2022.

Braniște adevărat grăiește: “nu am participat la nicio activitate în străinătate, activitate care presupune irosirea banilor publici”

Sorin Braniște

SINCER… Consilierul Sorin Braniște a încercat să scrie un raport de activitate original, diferit de cel de anul trecut, însă nu a reușit: finalul documentului este aproape identic cu cel prezentat în 2022: “În anul 2022 nu am participat la niciun curs de formare profesională. De altfel, nu am participat la nicio activitate în străinătate, activitate care presupune irosirea banilor publici. Totodată, conform art. 29, am depus la timp Declarația de Interese și Declarația de Avere actualizând la timp toate modificările. Prin urmare, cetățenii județului Vaslui au mari așteptări de la conducerea județului, iar noi, aleșii județeni, vom sprijini dezvoltarea și atragerea a noi proiecte cu finanțare europeană și locală. În final, doresc să mulțumesc întregului Consiliu Județean Vaslui, directorilor și personalului de specialitate din cadrul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Vaslui, precum și primarilor din județ pentru buna colaborare din anul 2022. Vă mulțumesc pentru încrederea și pentru interesul acordat!”.

Marius Arcăleanu își tratează obligațiile cu aroganță: “activitatea mea este reflectată în procesele verbale și în mass-media locale”

Marius Arcăleanu

AROGANT… Consilierul Marius Arcăleanu nu și-a depus raportul de activitate pe anul 2022. Nici anul trecut nu s-a obosit să redacteze un document, acesta depunând la registratură o foaie în care a scris de mână: “activitatea desfășurată de mine în cadrul Consiliului Județean Vaslui în anul 2021 este reflectată în procesele verbale ale ședințelor lunare și în mass-media locale”.

Gheorghe Veziteu, cel mai conștiincios consilier: raport de 19 pagini, cu detalii despre fiecare ședință, amendamente și probleme aduse în discuții

Gheorghe Viziteu

SERIOS… Gheorghe Veziteu rămâne cel mai conștiincios consilier. În fiecare an, acesta își depune raportul de activitate detaliat pe fiecare ședință. Documentul întocmit pe anul 2022 cuprinde 19 pagini în care a prezentat amendamentele inițiate de grupul PNL și problemele ridicate în plen. Spre exemplu, Gheorghe Veziteu este cel care a semnalat, într-o ședință, că memoriul tehnic al noilor secții de la Spitalul Nr. 2 a ajuns în fața Consiliului Județean plin de greșeli: “la pagina 11, la beneficiarul investitiei scrie UAT Judetul Galati si Spitalul Clinic Judetean de Urgentă Vaslui. De fapt, este vorba despre UAT Judetul Vaslui si Spitalul Judetean de Urgentă Vaslui, nu Clinic. Asemenea lucruri nu trebuie să existe”, a semnalat consilierul Veziteu, adăugând, apoi, alte câteva greseli observate. Presedintele CJ i-a dat atunci dreptate: „Aveti perfectă dreptate. Eu fiind concentrat asupra continutului, nu am observat. Faptul că eu nu am observat, nu e o problemă, dar faptul că cei care au adus materialul nu au observat este o mare problemă. Am discutat de mai multe ori lucrurile acestea si, ca urmare a observatiilor dumneavoastră, care sunt perfect valabile, să nu mai apară lucrurile acestea, pentru că înseamnă că aparatul nostru de specialitate cam doarme atunci când citeste materialele trimise de cei care le redactează. Chiar dacă sunt foarte multe, judetul Galati cred că e o chestiune care poate să sară în ochi unor oameni de specialitate…”, a spus Dumitru Buzatu în cadrul ședinței de acum câteva luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

  1. Da dle ,nu stiti ca ei se simt spuma societatii si se conving singuri,evident ca sunt alesi de tiriplici ,Ciupila si-a tinut aproape pana incoace pe Boeru ,acum l-a schimbat cu Popa ,abia acum si-a gasit prieten bun ,betiv ,parșiv ,mincinos si curvar ca el ,iar tatuca Buzatu invata el pe astia sa lase bautura ha ha,de parca el nu bea saracul…lingai de la A la Z

  2. Consilierii PSD reprezintă o masă amorfa, lipsită de personalitate, demnitate și inițiativa! Băieții nu se străduiesc sa dea prea tare seamă în fața cuiva pentru că știu că nu au niciun merit că au ajuns în scaunul de consilier județean. Ei au fost puși pe o lista, a cărei ordine a fost stabilită de nea Mitica, și se comporta ca atare. Răspund doar la ordinul lui și votează doar cum le zice tatuca! Uitati-va la ședințele de Cj, să vedeți de câte ori au luat cuvântul!

  3. Asta este un motiv in plus sa se faca o reforma administrativa a tarii,risipa cu angajatii atator primarii,consilieri,primari si atatia trantori…- „nu avem bani destui pentru majorari de salarii si pensii mici „,dar avem pentru pensii nesimtite.Rusine politicienilor care nu ne reprezinta deloc!

  4. Da,activitatea lui Popa la CJ e aceea de a sta in scaun ca la bar si daca se poate sa se mai distreze cu coleguta ,ce amendamente ,nu ati vazut cum ridica mana ca robotii,lor nu le pasa de oameni ci de ce pot agata pe criterii politice

  5. Niște lichele ordinare care iau bani degeaba și care sunt acolo doar pentru a mai suuge niște bani nemeritați. Să dea un exemplu concret, palpabil, a ceea ce au făcut ei pentru oamenii simpli ,mulți de altfel, din acest județ bătut de soartă.

  6. Nici nu aveau cum altfel. Se munceste mult acolo si nu au avut timp pentru asta!! Sunt atat de obositi incat nici declaratiile de avere nu su le completeaza corect si acolo au goluri…de memorie!! De exemplu consilierul judetean popa vasile nu si-a trecut deloc indemnizatia de cj-ist!! De altfel el si raportul asta de activitate l-a scris la ceas de noapte in taina cu dr ciupilan primarul ciupilan si varul herghelegiu. Probabil i-au suflat la ureche textul ca doar nu au luat lectii de ginecologie pentru peticirea viitoarele operatii de apendicita ale chirurgului si nicaieri nu era mai potrivit decat la o vulcanizare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.