2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Nu au semnat protocolul, dar au cãzut de acord

- Advertisement -

USL Vaslui va merge pe liste comune la primãrii si Consiliul Judetean

UNIUNEA ELECTORALÃ… La viitoarele alegeri locale, pesedistii, liberalii si conservatorii vasluieni vor merge pe liste comune, sub sigla USL (Uniunea Social Liberalã), fie cã este vorba de primãrii municipale, orãsenesti, comunale sau Consiliul Judetean. Ideea a fost lansatã, ieri dupã-amiazã, de presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, la prima reuniune oficialã a celor trei organizatii. “Vrem sã maximizãm rezultatele electorale si, de aceea, am propus ca toate candidaturile sã se facã sub sigla USL, la toate primãriile si Consiliul Judetean”, a explicat Buzatu. Sedinta s-a tinut la sediul central al PSD si trebuia sã se finalizeze cu semnarea protocolului de colaborare în plan judetean, însã, din motive necunoscute, s-a terminat cu promisiunea cã totul se va semna la Vaslui. Conform unor surse din interior, liberalii ar fi cerut imperativ celor din PSD sã rupã relatia de colaborare pe care o au cu PRM-ul lui Bichinet si Sârbu, lucru cu care pesedistii nu ar fi de acord. În plus, acestia vor sã-si impunã în cel mai scurt timp un vicepresedinte la CJ, care sã-i ia locul peremistului.

Conform presedintelui PC Vaslui, Alin Trifu, sedinta de la sediul PSD central s-a desfãsurat într-o “atmosferã foarte plãcutã”. Au participat, din partea PNL, atât presedintele organizatiei judetene, Florin Ciurariu, cât si senatorul Cristian David, dar si presedinti de organizatii municipale – Simona Polak, Dumitru Boros si Constantin Botez, în timp ce PSD a venit cu “artileria grea”: Dumitru Buzatu, Vasile Mihalachi, Adrian Tighici, Adrian Solomon. Nici conservatorii nu s-au lãsat mai prejos si, pe lângã liderul judetean, au participat presedintii de organizatii municipale. Toatã sedinta a fost coordonatã de secretarii generali ai PSD si PNL, Liviu Dragnea, respectiv Radu Stroe si Mihai Voicu. De ce nu s-a semnat protocolul, asa cum se anuntase initial, nu stim, cert este cã participantii la reuniune au discutat despre conditiile în care se va desfãsura colaborarea, în plan judetean. Adicã, dupã cum spun liderii judeteni ai celor trei formatiuni, colaborare totalã în Consilii locale si CJ.

Florin Ciurariu: “Nu stim care va fi candidatul la Consiliul Judetean”

“A fost prima întâlnire a organizatiilor judetene care compun Uniunea Social Liberalã. Ne vom întâlni în perioada imediat urmãtoare si la Vaslui, pentru a continua discutiile începute în Capitalã, însã nu este un termen pentru aceasta. Cert este cã, PSD a fost de acord sã se respecte protocolul, asa cum a fost stabilit în plan national”, a spus Alin Trifu, liderul judetean PC. Conform presedintelui PNL Vaslui, Florin Ciurariu, care a participat la sedinta de la Bucuresti, “nu s-a semnat protocolul, pentru cã am avut doar niste discutii despre modul în care vom colabora în plan judetean, fãrã a intra în detalii. Încã nu stim cine va candida din partea Uniunii la Consiliul Judetean sau primãria municipiului resedintã, nu am discutat asta, însã vom discuta toate aspectele pe parcurs. Am clarificat deocamdatã linia generalã sub care vom colabora”. Sunt voci care sustin cã, atât la CJ, cât si la primãria Vaslui, prima optiune ar apartine PSD-ului, însã niciuna din cele trei pãrti nu recunoaste nimic. Se vorbeste de un sondaj privind optiunile electorale ale vasluienilor în primãvarã, pentru a vedea ce partid are sansele cele mai mari la alegeri.

Dumitru Buzatu spune cã partenerii sãi din USL nu au obiectiuni

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a venit cu propunerea ca toate candidaturile la alegerile locale, în judet, sã se desfãsoare sub sigla USL. Asta, desi protocolul national prevede cã aceste candidaturi comune sã se facã doar la Consiliile Judetene si primãriile resedintã de judet. Pesedistii vor ca alegerile din 2012 sã se concentreze pe noua aliantã electoralã, ceea ce, spun ei, ar maximiza rezultatele electorale. “Nu s-a discutat tema privind candidaturile. Atât noi, cât si PNL-PC, am convenit sã semnãm protocolul judetean, cât mai repede, în paralel cu o colaborare totalã în administratia localã, unde se vor forma majoritãti în consiliile locale si Consiliul Judetean.Nu stiu, acum, care vor fi candidatii la CJ sau primãria Vaslui, însã vã pot spune cã totul se va analiza în cadrul uniunii si persoana care va avea cele mai multe sanse pentru a câstiga va fi nominalizatã, dupã o analizã minutioasã”, spune Dumitru Buzatu.

Pe cine deranjeazã Corneliu Bichinet?

În privinta colaborãrii cu PRM, Buzatu a lãsat sã se înteleagã cã relatia va merge si pe viitor cu partidul lui Corneliu Bichinet: “Asa cum PRM a avut o bunã colaborare cu PSD, la Vaslui, poate colabora la fel de bine si cu USL, dacã dânsii vor dori acest lucru”. Totusi, conform unor surse din interior, negocierile de ieri au fost blocate de conditiile puse de PNL celor din PSD, conform cãrora ar trebuie întreruptã colaborarea cu peremistii, aliati traditionali ai pesedistilor. S-ar pãrea cã liderii judeteni ai PSD se vor gândi la acest punct nevralgic, pânã la semnarea protocolului de colaborare judetean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.