spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste!

- Advertisement -

La Scoala nr. 8 nu e director nici Melu Iacob Si nici Florin Moraru, ci Cristin Ciubotariu!

DIRECTOR NOU Dupã ce profesorii Scolii nr.8 Vaslui au înaintat un memoriu Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui si Prefecturii, cerând anularea deciziei de numire a profesorului Florin Moraru în functia de director, respectiv mentinerea fostului director Melu Iacob în acest post, ieri, în fruntea aceastei institutii scolare a fost instalat un alt profesor. Cel care a fost numit cu delegatie la conducerea Scolii nr. 8 este Cristin Ciubotariu!

Cadrele didactice de la Scoala nr.8 “Alexandra Nechita” din municipiul Vaslui au motive de bucurie: dorinta lor de a veni un cadru didactic din interior la cârma institutiei s-a îndeplinit. Inspectoratul Scolar Vaslui a decis în cadrul Consiliului de Administratie de ieri înlocuirea profesorului Florin Moraru din functia de director al Scolii nr.8 Vaslui cu profesorul Cristin Ciubotariu, agreat de întreg colectivul unitãtii de învãtãmânt. Desi toatã lumea se astepta sã fie repus în functie Melu Iacob, cel care a fost “pus pe liber” de ISJ de la 1 septembrie, nu a fost sã fie! Un alt cadru didactic i-a luat locul, chiar dacã Iacob toatã vacanta de varã a muncit pe brânci în scoalã, asa cum au declarat în cor zilele trecute mai multe cadre didactice ale institutiei. Si atunci de ce aceastã mutare?! Se pare cã Melu Iacob era agreat de colegi, însã nu si de inspectorii scolari, lucru neconfirmat de inspectori. “Asa cum am promis, în cadrul sedintei avute cu profesortii de la Scoala nr. 8, am gãsit o altã solutie pentru a rezolva situatia. Noul director al institutiei va fi Cristin Ciubotariu, unul dintre cei patru profesori nominalizati de sindicat în memoriul înaintat ISJ. A fost numit dumnealui pentru cã a fost singurul care a acceptat sã ocupe aceastã functie, întrucât ceilalti nu s-au arãtat interesati de acest post. Inspectorul scolar Vasile Ursanu le-a invitat pe cele patru cadre didactice la o discutie pentru a afla cine doreste aceastã functie si singurul care s-a arãtat interesat de acest post s-a arãtat domnul Ciubotariu. Ceilalti l-au sustinut în decizia luatã, ca de altfel întregul colectiv al Scolii nr. 8, care au dorit un cadru didactic din cadrul scolii. Florin Moraru si-a depus demisia, si a revenit la functia detinutã anterior, cea de director la Scoala din Solesti”, ne-a declarat Mihaela Cososchi, inspector scolar general al ISJ Vaslui.

Moraru este tot director, la Scoala Solesti!

Dupã toatã aceastã poveste, Florin Moraru s-a întors la postul pe care-l detinea la Scoala din Solesti, preferând sã nu lucreze cu “persoane usor manevrabile”. “Contractul de management este de patru ani la Scoala Solesti, mandatul fiind suspendat pe perioada cât eram numit cu delegatie la Scoala nr.8 Vaslui. “Am renuntat din proprie initiativã la functia de director al Scolii nr. 8, pentru cã nu pot lucra cu oameni usor manevrabili. Înainte de instalarea mea la Scoala nr.8, domnul Melu Iacob m-a atentionat: “Nu veniti, cã oamenii vor face scandal, manifestatii. Veti rãmâne singur în salã”, însã nu am crezut, pentru cã eu m-am dus acolo cu cele mai bune gânduri, însã nu am apucat sã spun nimic, nimeni nu avea de gând sã asculte. Mã voi întoarce la scoala Solesti, fãrã niciun regret”, ne-a declarat profesorul Florin Moraru.

Iacob rãmâne la catedrã

Cadrele didactice de la Scoala nr.8 Vaslui sunt multumite de decizia luatã de inspectorii scolari, una corectã, cred ei. “Suntem multumiti de decizia luatã de inspectorii scolari. Avem un colectiv fericit pentru cã a fost numit director un cadru didactic din scoalã”, a precizat Melu Iacob, fostul director al Scolii nr.8 Vaslui, care a revenit la catedrã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.