3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

NU EXISTÃ-N LUMEA ASTA FRATE CA AL MEU

- Advertisement -

Frãtia “lupilor” la Suletea

COINCIDENTE… Ieri, Ilie Guzganu, fratele fostului primar al comunei Suletea în mandatul 2008-2012, Petricã Guzganu, a fost implicat într-un accident de circulatie soldat cu victime. Ilie Guzganu este acuzat de sãteni si de transportatorii care au ruta Suletea – Bârlad cã face taximetrie pirat, cele douã victime de ieri fiind cel mai probabil “clienti” ilegali. Mai mult, fix pentru perioada când fratele sãu Petricã a fost primar al comunei, Ilie fiind angajat ca sofer pe masina scolii din Suletea, este acum cercetat de politistii Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni pentru comiterea infractiunii de delapidare. Ciudat este cã, desi dosarul este la Politia Murgeni din 2012, acesta nu este încã finalizat!

Ieri dimineatã, în jurul orelor 7.15, s-a anuntat la 112 cã pe DJ 244, pe raza comunei Suletea – la granitã cu comuna Banca, a avut loc un accident de circulatie soldat cu victime. La fata locului au sosit politistii comunei Suletea si cei de la Politia Murgeni. “În urma cercetãrilor efectuate s-a stabilit cã un bãrbat în vârstã de 29 de ani, din Vaslui, conducea o autoutilitarã marca Ford Tranzit din directia Banca spre Suletea, fiind încãrcat cu cornuri pentru scolile din Suletea. La un moment dat, pe fondul neadaptãrii vitezei la conditiile de drum, fiind ceatã si carosabilul cu polei, acesta a pierdut controlul asupra directiei de deplasare. Autoutilitara a intrat în coliziune frontalã cu un alt autoturism care circula regulamentar pe sensul opus, din directia Suletea cãtre Banca, care era condus de un bãrbat în vârstã de 53 de ani (Ilie Guzganu – n.r.), din Suletea. În autoturism se mai aflau douã persoane, o femeie si un tânãr de 20 de ani, ambii din Suletea. În urma impactului a rezultat vãtãmarea tânãrului de 20 de ani (V.P), care a fost transportat la spitalul din Bârlad, femeia fiind investigatã la fata locului de cei de la Ambulantã, refuzând transportarea la spital. Cei doi conducãtori auto au fost testati alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauzã s-a întocmit un dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Alina Tonicã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui. Asadar, Ilie Guzganu a fost implicat în accident fãrã a fi vinovat, însã pasagerii sãi au fost rãniti destul de serios. Bãiatul de 20 de ani, Valericã P., a fost investigat la spitalul din Bârlad, având traumatism toracic produs prin accident rutier si nu a fost internat. Alta este problema cu Ilie Guzganu. Transportatorii care fac ruta Bârlad – Suletea spun cã acesta ar practica taximetria pirat, luând la “ocazie” cetãtenii din statia Suletea spre Bârlad, exact cu câteva zeci de minute înainte de a pleca microbuzul din statie (care pleacã la 7.30). Desi au fãcut nenumãrate sesizãri, atât ei cât si autoritãtile locale, Ilie Guzganu nu a putut fi … prins (sau nu s-a dorit). “În privinta celor doi pasageri din masinã, conducãtorul auto de 53 de ani (Ilie Guzganu – n.r.) a precizat cã cei doi au venit la el acasã si l-au rugat sã-i ducã la Bârlad, în cauzã urmând a fi fãcute audieri”, a mai spus Alina Tonicã.

Cercetat pentru delapidare!

În perioada 2008 – 2012, cât a fost fratele sãu, Petricã Guzganu, primar, Ilie Guzganu a fost angajat ca sofer pe masina scolii. Din informatiile noastre, acesta era un fel de zmeu prin comunã, profitând din plin de faptul cã fratele lui era primar si fãcea curse cu masina scolii în interes personal, transportând asistatii social la Bârlad, contra sumei de 20 de lei/persoanã, pentru scoaterea de adeverinte de la ALOFM Bârlad, necesare dosarelor de asistentã. În 2012, când s-a schimbat primarul, un audit a scos la ivealã aceste curse ilegale fãcute de Ilie Guzganu si a fost înaintatã o plângere penalã la Politia Murgeni. “Sectia 5 Politie Ruralã Murgeni efectueazã cercetãri sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de delapidare. Bãnuit de comiterea acestei fapte este un bãrbat de 53 de ani din Suletea (Ilie Guzganu – n.r.), care în perioada 2008 – 2012 în calitate de conducãtor auto angajat la Primãria Suletea, transporta persoane asistate social pe raza municipiului Bârlad. Dosarul este în lucru, fiind foarte multe persoane de audiat, urmând ca la finalizarea lui sã fie înaintat Parchetului cu solutia legalã”, a precizat Alina Tonicã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.