23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Nu mai purtați anumite haine sau pantofi? Le puteți dona unor oameni nevoiași, în containere special amenajate în Bârlad!

NOUTATE… La Bârlad, ca-n Occident! Locuitorii orașului rulmenților vor putea în cel mai scurt timp să doneze oamenilor necăjiți haine sau pantofi de care nu mai au nevoie. Prin urmare, bârlădenii sunt așteptați să vină cu lucrurile pe care nu le mai folosesc, la punctele de colectare, în containere special amenajate.

Mai multe puncte de colectare vor apărea în Bârlad, în diferite zone ale orașului. Consilierii locali au aprobat la ultima ședință a CLM Bârlad din noiembrie achiziția a patru containere pentru colectarea de haine vechi și încălțăminte. Acestea costă aproximativ 5.800 de euro toate. Așadar, bârlădenii miloși nu vor mai arunca hainele la gunoi! Vor putea să le ducă la containerele ce vor fi securizate – pentru a preveni spargerea lor și furtul donațiilor. Hainele, jucăriile și îmbrăcămintea pe care oamenii le vor lăsa în containere, vor ajunge ulterior, curățate și igienizate, la organizații nonguvernamentale locale, care le vor distribui nevoiașilor. Pe lângă îmbrăcăminte și încălțăminte, oamenii vor mai putea dona și prosoape, fețe de masă, pături și lenjerii de pat. Nu vor fi acceptate covoare sau produse de uz casnic. Primăria Bârlad a achiziționat deja direct de pe SICAP cele patru containere speciale pentru colectarea articolelor textile. Oferta a fost făcută de firma SC Computing Systems SRL Vaslui, pentru suma de aproximativ 5.800 de euro. Încă nu s-a stabilit în ce zone ale orașului vor fi amplasate cele 4 containere. După ce vor fi aduse, se vor stabili și amplasamentele și modalitatea de preluare a articolelor aduse pentru donare. Dacă aceste patru containere își ating scopul, nu vor fi vandalizate sau distruse, anul viitor vor mai fi achiziționate și altele.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

    • Da, de catre politia locala:) Vor fi monitorizate video! Nu ca ar sta politistii la panda pe acolo! Cand tabara boraturile pe container, pac si politistii agitati ca sifonul, dar asta doar in caz cand vor urmari ce se petrece pe camere si nu vor dormi, petrece etc :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here