18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

„Nu ne trebuie vechiturile lor!”

- Advertisement -

Directorul Petcu explicã de ce n-a primit donatia de la olandezi:

EXPLICATII Managerul spitalului bârlãdean, medicul Viorel Petcu, a fost foarte deranjat ieri, dupã aparitia dezvãluirilor fãcute de medicul chirurg Octavian Marcu privitoare la o donatie de 190 de mii de Euro refuzatã conducerea spitalului. El a precizat cã legea le interzice spitalelor românesti sã primeascã aparaturã medicalã fãrã avizul ministerului! „Ei au spus cã vor veni sã ne arate ce au, dar n-au mai venit! De unde a reiesit valoarea asta de 190 000 de euro, când nu ne-au arãtat nimic, nici o facturã, nici un act!? Cine a fãcut asa de precis calculul? Noi nu avem de la ei nimic oficial! Asa a mai venit o fundatie din America, au venit si cei de la Betania, dar nu au adus nimic concret, vin asa, ca sã scape de vechiturile lor iar nouã nu ne trebuiesc alea, noi avem nevoie de lucruri noi”, a spus medicul Viorel Petcu.

Medicul Octavian Marcu a prezentat duminicã, 22 aprilie, în cadrul unei conferinte de presã, o situatie paradoxalã. Spitalul bârlãdean ar fi trebuit sã primeascã dotãri de aproape 200 de mii de Euro, ca donatie a unei fundatii olandeze. Factorii de decizie, adicã managerul spitalului si cei din conducerea Primãriei Bârlad, n-au considerat, însã, cã bârlãdenii au nevoie de aceste dotãri. „Surse de ultimã orã ne-au adus la cunostintã cã la spitalul bârlãdean tocmai a fost refuzat un ajutor important de 190 000 de Euro, din partea unei fundatii olandeze, ajutor care ajunsese la Bârlad dar a fost redirectionat cãtre spitalul din Adjud, care l-a primit cu bratele deschise”, a spus medicul Octavian Marcu, fãrã însã a face mai multe precizãri. La spitalul orãsenesc din Adjud, ajutoarele de la fundatia olandezã, constând în aparaturã medicalã, mese de operatie, materiale sanitare (circa 22 de tone), au fost primite sãptãmâna trecutã, deoarece TIR-ul cu ajutoare, care venise la Bârlad nu a fost acceptat de conducerea spitalului bârlãdean.

„Au adus doar poze”

Evident cã am încercat sã aflãm, concret, care a fost cauza de nu a fost acceptatã donatia olandezã. „Pot sã vã spun cã acum vreo trei luni a venit o delegatie la mine, de la o fundatie cred cã olandezã, spunându-mi cã ei s-au gândit sã ajute judetul nostru si mi-au prezentat niste poze cu mese de operatie, aparaturã medicalã, dar toate vechi. Eu le-am spus ce activitate facem noi si dacã vor sã ne ajute sã o facã aducând paturi, noptiere, cearceafuri, pãturi, materiale sanitare, nu aparaturã, cã avem nevoie de avizul ministerului ca sã o folosim, iar dacã este mai veche de 10 ani cei de la Casa de Asigurãri nu le considerã valabile si nu deconteazã nimic fãcut pe asemenea aparate. Eu le-am zis atunci sã mergem la Primãrie si sã fie ceva concret: o listã clarã cu ce vor sã aducã, sã încheiem un contract. Le-am spus cã abia dupã ce facem contractul sã vinã cu TIR-ul si asa ne-am înteles. Dar la un moment dat, s-a primit la directie un telefon, acum câteva zile, prin care ne ziceau: <<Am venit!>> Nu aveam cum sã preluãm nimic, fãrã ca sã vedem despre ce este vorba, fãrã un aviz de la Primãrie, fãrã un contract! Ei au spus cã vor veni sã ne arate ce au, dar n-au mai venit! De unde a reiesit valoarea asta de 190 000 de euro, când nu ne-au arãtat nimic, nici o facturã, nici un act!? Cine a fãcut asa de precis calculul? Noi nu avem de la ei nimic oficial! Asa a mai venit o fundatie din America, au venit si cei de la Betania, dar nu au adus nimic concret, vin asa, ca sã scape de vechiturile lor iar nouã nu ne trebuiesc alea, noi avem nevoie de lucruri noi”, a spus medicul Viorel Petcu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.