28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Nu scăpăm de Covid! Se anunță un eventual val șase, începând din toamnă!

PERICOL… Ministrul Sănătății anunță un eventual val șase, începând din toamnă, cu o tulpină diferită și care se va transmite în comunitate.

AVERTIZARE… La mai puțin de două săptămâni de la relaxarea măsurilor anticovid, Alexandru Rafila vine cu vești proaste pentru toată lumea. Ministrul Sănătății anunță un eventual val șase, începând din toamnă, cu o tulpină diferită și care să se transmită în comunitate. De asemenea, la nivelul județului Vaslui situația nu este chiar roz. Astfel, comunele Fălciu și Bogdănița înregistrează, în continuare, un număr ridicat la îmbolnăviri, raportat la mia de locuitori.

La scurt timp după ridicarea restricțiilor anticovid, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, aruncă o nouă bombă ce s-ar putea traduce prin noi restricții. Acesta a susținut că, începând din toamnă, este posibilă apariția unui nou val de Covid-19. El spune că acesta ar presupune o altă tulpină care să se transmită susținut în comunitate. „Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila. Mai mult, experții vorbesc despre faptul că renunțarea bruscă la restricții ar fi aruncat, de fapt, responsabilitatea pe umerii agenților economici sau a instituțiilor care ar fi trebuit să păstreze obligativitatea purtării măștilor de protecție în interior. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, un prim efect a fost cel legat de creșterea numărului de cazuri de Covid-19. Astfel, în ultimile 24 de ore, au fost înregistrate, la nivel național, 4.854 de cazuri noi, dar și 69 de decese. De asemenea, la nivelul județului Vaslui, comunele Fălciu și Bogdana înregistrează o rată de infectare de 4,85, respectiv, 4,79, la mia de locuitori.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here