19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Nu-si poate alãpta fetitele pentru cã nu a plãtit spitalizarea!

- Advertisement -

Dupã ce a nãscut trei fetite, a fost alungatã din spital!

DE NECREZUT! Din cauzã cã nu a avut sã dea câte 50 de lei pentru fiecare zi de internare, o mamã din Botesti, care a nãscut recent tripleti la spitalul din Husi, n-a fost primitã la maternitatea „Cuza Vodã” Iasi, sã stea lângã fetitele sale! Zadarnic le-a explicat responsabililor cã, dacã îi cer sã pãrãseascã spitalul, ea nu va avea nicio posibilitate de a face naveta de la Botesti la Iasi, ca sã alãpteze fetitele. Nu a gãsit întelegere! În aceste conditii, cei trei copii sunt privati de hranã naturalã, desi, culmea, se spune cã sunt tinuti în spital tocmai pentru a lua în greutate si a deveni suficient de puternici, pentru a creste în familie!

Laura, mama în vârstã de 20 de ani, care a adus pe lume tripleti pe 21 februarie, nu poate sta alãturi de cele trei fiice ale sale, internate acum în sectia de „prematuri” a maternitãtii „Cuza Vodã” Iasi! Motivul este acela cã fiecare zi de internare ar trebui plãtitã de mamã cu suma de 50 de lei. Prea mult, spune ea, pentru o familie fãrã niciun venit, de la tarã, în care mai existã un copil de aproape 3 ani. Laura s-a prezentat la spitalul din Iasi a doua zi, dupã ce a fost externatã de medicii din Husi, unde spera sã fie lãsatã alãturi de fetite. I s-a spus însã cã, din cauza faptului cã nou-nãscutii au mai mult de sapte zile, orice zi de spitalizare a mamei trebuie plãtitã cu 50 de lei. Cadrele medicale i-au explicat că poate sã vinã zilnic ca sã dea de mâncare micutilor, însã imediat dupã aceea sã plece. Problema este cã femeia nu are pe nimeni în Iasi la care sã stea o vreme, iar despre cheltuielile cu o eventualã navetã, nici nu poate fi vorba!

Trebuie sã dea bani, 50 de lei pe zi, ca sã stea lângã cele trei fetite!

„Nu m-am asteptat sã se întâmple asta. Stiam ceva, dar am spus cã, dacã am trei copii, poate mã lasã lângã ei. Mi-au spus de la început cã este vorba despre bani, de 50 de lei pe zi. Mi-au spus cã nu mai pot rãmâne în spital. Pot sã vin si sã le dau mâncare si apoi sã plec. Dar nu am unde sta, nu stim pe nimeni în Iasi, cine te tine în ziua de azi? Mi-au spus sã mã duc mãcar de douã ori pe sãptãmânã sã le alãptez si nu știu cum sã fac. Prima oarã când m-am dus, am împrumutat bani prin sat. Nici acum nu i-am dat înapoi. Mãcar dacã mã lãsau sã stau pe-un hol, acolo, într-un colt! Nici mâncare nu îmi trebuia, un colt de pâine tot gãsesti. Dar nu m-au lãsat sã stau internatã cu fetele. Stau si plâng, pentru cã mã gândesc la copii, stau acolo în spital, singuri, si mãnâncã lapte praf, pe când eu am lapte de mamã, doar cã nu mã lasã sã stau cu ei, sã îi hrãnesc”, se tânguie femeia.

Au în curte o Dacie si nu îndeplinesc conditiile pentru ajutor social!

Nici de la primãria comunei, sperantele unui eventual sprijin nu sunt mai mari. „Într-adevãr, pot sã vã spun cã sunt foarte necãjiti. Sunt tineri, acum au si patru copii, au o cãsutã acolo, dar nu e a lor, e a pãrintilor. Eu o sã îi mai ajut cu ce pot, ca un om cãruia îi pasã de situatia lor, dar pentru un ajutor de la Primãrie, nu am cadru legal. Nici ajutor social mãcar nu pot sã le dau, pentru cã el (Vasile, tatãl copiilor, n.r.), a muncit pe un santier si, din banii câstigati, si-a cumpãrat o masinã. Si stiti cã legea s-a înãsprit si, dacã ai asemenea bunuri în proprietate, nu mai primesti ajutor social. În altã ordine de idei, mie mi se pare foarte ciudat faptul cã nu a fost lãsatã mama sã stea lângã copii. Mai ales cã sunt trei! Nu cred cã era ceva grav, dacã lãsa femeia acolo, sã dea mâncare la copilasi, dar, stiti cum este, regulile sunt reguli”, a spus primarul Adrian Pantea.

Unde blocheazã sistemul sanitar, salvarea vine întotdeauna de la oamenii cu suflet!

APEL Mama celor trei fetite îsi pune acum toatã nãdejdea în ajutorul pe care oamenii simpli, dar cu suflet bun, i l-ar putea da. Ea spune cã a mai auzit cum, în situatii dificile de viatã, oameni la fel de necãjiti ca ea sau poate si mai mult încercati de destin, n-au fost lãsati la greu. „Eu nu vreau decât sã stau acolo, la spital, lângã fete. Sunt asa de mici si au nevoie de mâncare. Eu am lapte sã le dau. Dar nu mã lasã sã stau cu ele. Si nici mãcar nu stiu când o sã mi le dea acasã”, plânge tânãra.

Precizare: Cei care doresc sã ajute aceastã familie pot suna la redactia cotidianului Vremea Nouã, telefon 0235/310.000.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

59 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.