spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Numărul cazurilor de rujeolă continuă să crească în Europa. România, locul I la numărul de decese

- Advertisement -

UNICEF anunţă că numărul cazurilor de rujeolă din întreaga Europă continuă să crească „vertiginos”, cazurile înregistrate în primele trei luni ale acestui an aproape egalând numărul total al îmbolnăvirilor raportate pe tot parcursul anului trecut. România ocupă locul I la numărul de decese din cauza rujeolei.

În primele trei luni ale anului au fost raportate oficial 56.634 de cazuri de rujeolă şi patru decese în 45 din cele 53 de ţări din regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit unui comunicat transmis marţi de UNICEF, preluat de Agerpres. Pe parcursul întregului an 2023, au fost raportate 61.070 de cazuri de rujeolă şi 13 decese în 41 de ţări. Conform datelor OMS, în anul 2023, în România au fost înregistrate 3.497 de cazuri de rujeolă şi trei decese cauzate de această boală, reprezentând un sfert din decesele înregistrate în regiune. În perioada ianuarie – martie 2024 s-au înregistrat 1.359 de cazuri şi două decese, jumătate din decesele provocate de rujeolă în Europa. „Rujeola are un efect devastator asupra sănătăţii copiilor, copiii mici fiind cei mai expuşi riscului de complicaţii grave. Ratele ridicate de spitalizare şi slăbirea de lungă durată a sistemului imunitar al copiilor îi fac pe aceştia mai vulnerabili la alte boli infecţioase. Mai mult de jumătate dintre cei care au contractat rujeola în Regiunea Europeană a OMS în 2023 au fost spitalizaţi, ceea ce ilustrează consecinţele grave asupra persoanelor, familiilor şi sistemelor de sănătate”, se mai arată în comunicatul UNICEF.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/numarul-cazurilor-de-rujeola-continua-sa-creasca-in-europa-romania-locul-i-la-numarul-de-decese-2807001

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.