Numărul pensiilor de peste 5.000 de lei se dublează după noua majorare. Cresc și mai mult diferențele între veniturile pensionarilor

După noua majorare a pensiilor, cresc și mai mult diferențele dintre seniorii cu venituri mici și cei cu venituri mari. La o pensie de 1.000 de lei, majorarea a fost de 140 de lei. Cei care aveau 4.000 de lei primesc în plus 560 de lei. De la 1 septembrie s-a dublat numărul pensionarilor care încasează mai mult de 5.000 de lei lunar. 

După 30 de ani de muncă, tanti Maria s-a retras în satul Pinoasa, din județul Gorj și primește lunar 800 de lei. Spune că banii sunt puțini, dar muncește în gospodărie.

„Păi, nu ne descurcăm bine, dar mai suntem la țară, mai muncim. Ce să facem? Ar trebui să ne mărească și nouă. Mi-a pus un milion. Puțini bani, puțini, dar ce să facem?”, spune femeia.

Și Floarea Bordaș, în vârstă de 82 de ani, din localitatea Cenad, Timiș, se descurcă greu cu banii, la fel ca cei mai mulți pensionari din România. Majorarea cu 14% de la 1 septembrie a pensiilor nu e de ajuns.https://www.digi24.ro/stiri/economie/numarul-pensiilor-de-peste-5-000-de-lei-se-dubleaza-dupa-noua-majorare-cresc-si-mai-mult-diferentele-intre-veniturile-pensionarilor-1377441
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ