0.8 C
Vaslui
30-nov.-2022

Numărul vasluienilor cu COVID-19 internați în spitale, în scădere

- Advertisement -

URMĂRILE MĂSURILOR… Numărul pacienților cu COVID-19, internați în spitalele din județul Vaslui, a scăzut, la sfârșitul săptămânii trecute, sub 200, pentru prima dată de la începutul lunii iulie 2020, dar cel al cazurilor care necesită îngrijiri la terapie intensivă se menține în continuare ridicat, 14. O evoluție pozitivă se înregistrează și în privința vindecărilor care reprezintă acum peste 87,7% din totalul persoanelor diagnosticate de la începutul pandemiei.

Ultima dată când spitalele din județul Vaslui au avut sub 200 de pacienți confirmați cu coronavirus a fost pe 24 iulie, 175. A doua zi,numărul lor a sărit la 206, iar de atunci a tot crescut, menținându-se, tot timpul, aproape de 300. Cei mai mulți bolnavi au avut nevoie de îngrijiri specializate în data de 9 septembrie 2020, când 362 de paturi ale unităților santare din județ au fost ocupate. Odată însă cu măsurile restrictive impuse la începutul lunii decembrie, cazurile de infectări au început să fie din ce în ce mai puține, iar tot mai multe județe au ieșit din zona roșie. De când autoritățile sanitare au început să măsoare și rata de infectare, județul Vaslui s-a menținut aproape tot timpul în jurul valorii de 2, fiind încadrat în zona galbenă. Ieri, spre exemplu, după ce Direcția de Sănătate Publică Vaslui a raportat 76 de noi cazuri confirmate, rata de infectare a județului a fost calculată la 1,82 cazuri la mia de locuitori.

A scăzut și numărul deceselor la nivel național

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.082 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi,  530 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 11 din județul Vaslui. În intervalul 09.01.2021 (10:00) – 10.01.2021 (10:00) au fost raportate 62 de decese (37 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj,  Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București. Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, două decese la categoria de vârstă 40-49 ani, șapte decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. 59 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar trei pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.744. Dintre acestea, 1.065 sunt internate la ATI. Până duminică după-amiaza, la nivel național, au fost prelucrate 5.017.624 de teste. Dintre acestea, 15.797 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 8.765 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.032 la cerere.

Să respectăm, în continuare, măsurile de protecție sanitară! 

Cifrele de mai sus arată că măsurile luate de autoritățile sanitare la sfârșitul anului trecut au fost cele corecte. Pentru a nu ne întoarce, din nou, la sute de decese zilnic, la spitale suprasolicitate și cadre medicale depășite de situație, autoritățile îndeamnă populația să nu renunțe la măsurile actuale de protecție, cum sunt distanțarea fizică, purtarea măștii și măsurile de igienă a mâinilor, deoarece pericolul încă nu a trecut.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.