spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Numerele de Bulgaria, interzise în România

- Advertisement -

Autoturismele înmatriculate în străinătate vor putea să circule doar 90 de zile la noi.

Pe străzile României circulă aproape 20.000 de mașini aduse din Bulgaria

Numite de poliţişti „maşini fantomă”, în special cele cu numere bulgăreşti, pe motiv că nu figurează nici în ţara vecină, unde au fost radiate, dar nici nu sunt înscrise în circulaţie la noi, cele aproape 20.000 de astfel de maşini au zilele numărate pe străzi.

Guvernul a aprobat, ieri, propunerea Direcţiei Rutiere de a da un termen 90 de zile maşinilor cu numere străine pentru a fi înscrise în circulaţie.

Comisarul Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, a precizat, ieri, că în România circulă aproximativ 45.000 de maşini înmatriculate în alte state.

El a explicat şi că, după această perioadă de 90 de zile, începând de la data încheierii contractului de vânzare- cumpărare a autovehiculului, vor fi reţinute certificatul şi plăcuţele de înmatriculare, iar proprietarilor autovehiculelor vor primi până la opt puncte amendă, adică 560 de lei.

În nenumărate rânduri, poliţiştii au atras atenţia că şoferii unor astfel de maşini le pun probleme în sensul că, după ce comit accidente, unii dintre autori pleacă de la locul faptei. Maşina nefigurând în baza de date, şoferul în cauză este greu de găsit.

Din acelaşi motiv, nu se plătesc amenzile de circulaţie. Totuşi, agenţii de la Rutieră au întocmit o bază de date cu aceste maşini, în urma unor acţiuni comune cu poliţiştii din Bulgaria. Aceştia din urmă au căutat la noi 6.000 de autoturisme care nu aveau taxele plătite.

Permis pentru mopede

Guvernul a mai decis şi introducerea, începând cu anul viitor, a permisului de conducere obligatoriu pentru mopede şi alte autovehicule ale căror proprietari sunt scutiţi în prezent de această obligaţie.

„Din ianuarie 2013 va fi introdus obligatoriu permis de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi, precum şi pentru motociclete A1 şi A2”, a precizat comisarul Diniţă.

Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci ani şi va trebui reînnoit obligatoriu după efectuarea controlului medical. Proiect de lege ce aparţine Poliţiei Rutiere va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.