Numire cu cântec la IPJ Vaslui: ieseanul Pantîru îi lasã locul arãdeanului Tamas

PLEACÃ AI LOR, VIN TOT AI LOR… Pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui a devenit un fel de purgatoriu, în care cei cu multe stelute pe umeri vin fie sã acumuleze experientã, fie doar sã-si ispãseascã pedepsele dictate de la centru. Astfel, dupã ce ieseanul Gabriel Pantîru a pãrãsit scaunul de sef al IPJ, frâiele institutiei vor fi preluate de un alt politist care, pânã la ora la care scriem aceste rânduri, nu a avut nici cea mai micã legãturã cu judetul nostru. Este vorba despre comisarul-sef Ioan Tamas, care vine tocmai de la Arad pentru a conduce politia vasluianã. Ordinul de mutare al acestuia a fost semnat la sfârsitul sãptãmânii trecute, de ministrul Marcel Vela si este valabil doar sase luni. Prin judetul Arad se zvoneste cã Tamas a fost transferat la Vaslui pentru cã a avut “obrãznicia” de a nu se conforma politicii de partid, trasate de unii oameni din administratia publicã localã.

Ieri a fost ultima zi pe care comisarul-sef Gabriel Pantîru a petrecut-o la Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui. În jurul orei 11:30, acesta a coborât, însotit de coleg, în parcarea din fata IPJ, unde a mai poposit aproximativ 15 minute. În zonã si-a fãcut aparitia si primarul municipiului Vaslui, care i-a multumit fostului sef al Politiei Vaslui pentru munca depusã în fruntea institutiei. Dupã discutia cu edilul, Gabriel Pantîru s-a urcat la volanul unei Dacii Lodgy cu numere de Iasi si a demarat fãrã a se mai uita în spate. 

Începând de marti, IPJ Vaslui va avea un alt sef

Scaunul comisarului-sef al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui nu va sta liber prea mult timp. De asta s-a ocupat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care joi seara a semnat ordinul de detasare la Vaslui, pentru o perioadã de sase luni, al inspectorului-sef al IPJ Arad, Ioan Tamas. Decizia de a-l muta pe Tamas la Vaslui i-a lãsat pe cei mai multi dintre politistii arãdeni cu un gust amar, pentru cã în acea regiune a tãrii toatã lumea stie care au fost motivele care au condus la acest transfer. În Arad, Tamas este recunoscut pentru refuzurile sale de a executa ordine venite pe linie extra-politieneascã. “Este politist în adevãratul sens al cuvântului, hotãrât, cu sute de hoti, tâlhari si alte tipuri de infractori prinsi si dovediti. A ales sã-si facã treaba, sã nu aplece urechile la ordinele de partid, iar asta l-a costat”, a spus un fost coleg din Arad al comisarului Ioan Tamas. Viitorul sef al IPJ Vaslui va prelua frâiele institutiei începând cu data de 1 septembrie, când este si ziua lui de nastere. Dincolo de toate aceste mutãri si întelegeri mai mult sau mai putin transparente, nu putem sã nu ne întrebãm cum de s-a ajuns în situatia asta, ca în fruntea Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui sã fie numiti tot felul de politisti de prin alte judete si nu unul de-al locului, care cunoaste cel mai bine problemele cu care se confruntã colegii lui. În ultimii ani, IPJ Vaslui a devenit locul în care mai marii din Politia Românã vin sã ispãseascã niste pedepse sau sã-si mai îmbogãteascã CV-ul.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ