spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Nunta anului 2011, multã dragoste si economie din belsug

- Advertisement -

ECONOMIE Anul acesta, tot mai multi tineri vasluieni au fost siliti de criza economicã sã renunte la nuntile mari si fastuase. Se pare cã cei care au tinut mortis sã-si punã pirostriile anul acesta s-au orientat mai degrabã spre nuntile restrânse, organizate cu buget mic. Dacã în alti ani, în aceastã perioadã nu puteai lua nicãieri cina în restaurantele din Vaslui pentru cã peste tot era câte o nuntã, sãmbãtã seara într-un singur restaurant din oras se petrecea în cinstea mirilor.

Dificultãtile financiare de anul acesta, dar mai ales cele de anul trecut, i-au fãcut pe multi dintre vasluienii care viseazã la întemeierea unei familii sã-si amâne momentul nuntii sau sã-si mai cearnã visele de altãdatã. Petrecerile fastoase, cu multi invitati, muzicã si decor de poveste, au fost anul acesta cumpãtate. Nu mai este mult si se încheie sezonul nuntilor de anul acesta, iar una peste alta majoritatea patronilor de restaurante recunosc cã anul acesta numãrul nuntilor organizate a fost aproximativ la jumãtate fatã de anul trecut. “În 2011, numãrul nuntilor a scãzut cu aproape 50%, chiar dacã costurile s-au adaptat conditiilor economice, iar asta se datoreazã efectelor crizei economice resimtite de vasluieni anul trecut pentru cã, în general, o nuntã se programeazã cu cel putin 6 luni înainte. Probabil, unele cupluri au renuntat înainte de a se interesa de spaima preturilor crescute.” a declarat reprezentanta unuia dintre localurile vasluiene. În anii trecuti, alergai ore bune dupã o masã în restaurante, sãmbãtã seara, în Vaslui, dar weekend-ul acesta toate restaurantele erau libere, unele chiar cu lumina stinsã.

“ O nuntã te costã cam cât poti duce”

Pentru cã majoritatea mirilor se tem cã nu îsi vor putea scoate cheltuielile, renuntã la sutele de invitati si meniurile foarte fine. La Vaslui, într-un restaurant cu o capacitate de cel mult 100/ 120 locuri, costul unui meniu anul acesta a variat între 70 si 100 de lei de persoanã incluzând aranjamentele florale si decorul sãlii. La polul opus, unul din cele mai renumite restaurante din oras, cu o capacitate de 400 de persoane, are oferte cu meniuri între 110 si 140 de lei pe persoanã, la care se adaugã si pachetul “bar” care adaugã mesei bãuturile, prãjiturile si tortul miresei. Acesta din urmã poate adãuga notei de platã între 45 -100 de lei pentru fiecare invitat, în functie de pretentii si de mãrimea buzunarului. “ În principiu, fiecare nuntã costã cât poti tu ca si client plãti. Cel mai cerut meniu în restaurantul nostru este cel care nu depãseste 80 de lei, dar au fost si solicitãri de mese cu meniuri de 150 de lei. Dacã tu vrei sã îti sãrbãtoresti nunta cu o masã de douã feluri , atunci meniul nu costã mai mult de 45 de lei, si aia tot nuntã se numeste, si anul acesta au fost suficiente astfel de cazuri.” declarã Maria P, sefa de salã.

Reducerea de duminicã dezleagã misterul sâmbetei libere

Una din strategiile aplicate de restaurante, pentru a-si atrage clientii cu evenimente mari este reducerea de duminicã. Cei care s-au cãsãtorit acum câtiva ani, îsi programau nuntile cu mult timp înainte , ba chiar plãteau si un bonus pentru noaptea de sâmbãtã. În sens invers, patronii de restaurante s-au hotãrât sã aplice reduceri pentru zilele de duminicã. Ceva mai scurte, dar mai ieftine, petrecerile de duminicã noaptea par a costa cu aproximativ 20 % mai putin decât cele de sâmbãtã noaptea, chiar si la cele mai exclusiviste locatii din oras. “ Exista o practicã în domeniu în anii trecuti, se întâmpla sã ai doi clienti pentru aceeasi datã, dacã ambii tineau mortis pentru restaurantul tãu, atunci cel care dãdea mai mult îsi facea nunta sâmbãta, iar celãlalt, ca sã nu refuze o nuntã de duminicã, primea din partea noastrã o reducere, și toatã lumea era multumitã. Acum s-a pãstrat practica asta cu ziua de duminicã, iar clientii se pot bucura de tot felul de oferte. Oricum, în principiu, anul acesta a fost mai greu, dar pentru anul viitor lucurile par a sta ceva mai bine. Deja avem mai multe evenimente stabilite pentru 2012 decât numãrul total cu care vom încheia sezonul de anul acesta.” adaugã proprietara unuia dintre localurile vasluiene.

ECONOMIE Anul acesta, tot mai multi tineri vasluieni au fost siliti de criza economicã sã renunte la nuntile mari si fastuase. Se pare cã cei care au tinut mortis sã-si punã pirostriile anul acesta s-au orientat mai degrabã spre nuntile restrânse, organizate cu buget mic. Dacã în alti ani, în aceastã perioadã nu puteai lua nicãieri cina în restaurantele din Vaslui pentru cã peste tot era câte o nuntã, sãmbãtã seara într-un singur restaurant din oras se petrecea în cinstea mirilor.

Dificultãtile financiare de anul acesta, dar mai ales cele de anul trecut, i-au fãcut pe multi dintre vasluienii care viseazã la întemeierea unei familii sã-si amâne momentul nuntii sau sã-si mai cearnã visele de altãdatã. Petrecerile fastoase, cu multi invitati, muzicã si decor de poveste, au fost anul acesta cumpãtate. Nu mai este mult si se încheie sezonul nuntilor de anul acesta, iar una peste alta majoritatea patronilor de restaurante recunosc cã anul acesta numãrul nuntilor organizate a fost aproximativ la jumãtate fatã de anul trecut. “În 2011, numãrul nuntilor a scãzut cu aproape 50%, chiar dacã costurile s-au adaptat conditiilor economice, iar asta se datoreazã efectelor crizei economice resimtite de vasluieni anul trecut pentru cã, în general, o nuntã se programeazã cu cel putin 6 luni înainte. Probabil, unele cupluri au renuntat înainte de a se interesa de spaima preturilor crescute.” a declarat reprezentanta unuia dintre localurile vasluiene. În anii trecuti, alergai ore bune dupã o masã în restaurante, sãmbãtã seara, în Vaslui, dar weekend-ul acesta toate restaurantele erau libere, unele chiar cu lumina stinsã.

“ O nuntã te costã cam cât poti duce”

Pentru cã majoritatea mirilor se tem cã nu îsi vor putea scoate cheltuielile, renuntã la sutele de invitati si meniurile foarte fine. La Vaslui, într-un restaurant cu o capacitate de cel mult 100/ 120 locuri, costul unui meniu anul acesta a variat între 70 si 100 de lei de persoanã incluzând aranjamentele florale si decorul sãlii. La polul opus, unul din cele mai renumite restaurante din oras, cu o capacitate de 400 de persoane, are oferte cu meniuri între 110 si 140 de lei pe persoanã, la care se adaugã si pachetul “bar” care adaugã mesei bãuturile, prãjiturile si tortul miresei. Acesta din urmã poate adãuga notei de platã între 45 -100 de lei pentru fiecare invitat, în functie de pretentii si de mãrimea buzunarului. “ În principiu, fiecare nuntã costã cât poti tu ca si client plãti. Cel mai cerut meniu în restaurantul nostru este cel care nu depãseste 80 de lei, dar au fost si solicitãri de mese cu meniuri de 150 de lei. Dacã tu vrei sã îti sãrbãtoresti nunta cu o masã de douã feluri , atunci meniul nu costã mai mult de 45 de lei, si aia tot nuntã se numeste, si anul acesta au fost suficiente astfel de cazuri.” declarã Maria P, sefa de salã.

Reducerea de duminicã dezleagã misterul sâmbetei libere

Una din strategiile aplicate de restaurante, pentru a-si atrage clientii cu evenimente mari este reducerea de duminicã. Cei care s-au cãsãtorit acum câtiva ani, îsi programau nuntile cu mult timp înainte , ba chiar plãteau si un bonus pentru noaptea de sâmbãtã. În sens invers, patronii de restaurante s-au hotãrât sã aplice reduceri pentru zilele de duminicã. Ceva mai scurte, dar mai ieftine, petrecerile de duminicã noaptea par a costa cu aproximativ 20 % mai putin decât cele de sâmbãtã noaptea, chiar si la cele mai exclusiviste locatii din oras. “ Exista o practicã în domeniu în anii trecuti, se întâmpla sã ai doi clienti pentru aceeasi datã, dacã ambii tineau mortis pentru restaurantul tãu, atunci cel care dãdea mai mult îsi facea nunta sâmbãta, iar celãlalt, ca sã nu refuze o nuntã de duminicã, primea din partea noastrã o reducere, și toatã lumea era multumitã. Acum s-a pãstrat practica asta cu ziua de duminicã, iar clientii se pot bucura de tot felul de oferte. Oricum, în principiu, anul acesta a fost mai greu, dar pentru anul viitor lucurile par a sta ceva mai bine. Deja avem mai multe evenimente stabilite pentru 2012 decât numãrul total cu care vom încheia sezonul de anul acesta.” adaugã proprietara unuia dintre localurile vasluiene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.