31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

„Nunta de Aur”, eveniment asteptat la CARP Bârlad de trei ani!

VESTE BUNÃ…. „Nunta de Aur”, renumita sãrbãtoare organizatã de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad, este programatã pe 29 septembrie în acest an. Din evidentele CARP reiese cã ar fi în jur de 130 de cupluri „de aur”, însã numãrul lor va fi cunoscut abia în septembrie. Între 1 aprilie si 1 septembrie, cuplurile pot contacta CARP pentru a se înscrie. Regulamentul institutiei prevede ca participantii la eveniment sã fie membri ai CARP si sã aibã cotizatia plãtitã la zi. Culmea este cã unii „miri” (fie el sau ea) s-au supãrat cã nu vor fi luati în calcul pentru „Nunta de Aur”, deoarece între 2020 si 2022, a fost traversatã perioada Covid 19, cu restrictii stricte, iar unii ‚miri” sau unele „mirese” au decedat de Covid-19.

Conducerea CARP a decis ca pe 29 septembrie a.c., sã sãrbãtoreascã toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de cãsãtorie în ultimii trei ani, perioadã în care pandemia a fãcut, asa cum am precizat, imposibilã organizarea de evenimente. „Nu vrem sã facem niciun fel de discriminare între seniorii nostri. În sfârsit, anul acesta putem sã ne întâlnim pentru a ciocni, fãrã restrictii, o cupã de sampanie, dar ar fi nedrept sã o facem doar cu cei care împlinesc în 2022 cei 50 de ani de cãsãtorie. Cei care i-au împlinit anul trecut sau în 2020 trebuie sãrbãtoriti în egalã mãsurã”, a declarat pentru mass media, Nicolae Mihai, presedintele CARP „Elena Cuza” Bârlad. Ce se stie sigur este cã ceremonia religioasã va fi oficiatã la Biserica „Sf. Ilie” din Bârlad, pe 29 septembrie, la ora 14.00.

Petrecerea de la restaurant, incertã…

Conducerea CARP Bârlad nu a luat o decizie definitivã în privinta petrecerii dansante, întrucât ofertele restaurantelor sunt foarte mari.

„Am solicitat câteva oferte si, dupã un calcul sumar, am ajuns la concluzia cã ne-ar trebui peste 100.000 de lei. Este o sumã pe care nu ne-o permitem sub nicio formã. Am solicitat sprijinul autoritãtilor locale în acest sens pentru cã, în ciuda costurilor mari, cred cã seniorii Bârladului meritã mãcar atâta lucru din partea comunitãtii locale. Ei sunt pentru fiecare dintre noi exemplul echilibrului, al statorniciei si al rãbdãrii. Fiecare cãsnicie care a rezistat intemperiilor de tot felul este un reper si un exemplu în aceste vremuri tulburi si nesiguri pe care le trãim. Familia este motivul pentru care cei mai multi dintre noi gãsim ratiunea de a rezista, de a ne zbate si de a trãi, pânã la urmã. Ce simbol mai puternic decât ideea de familie ne oferã societatea decât aceste cupluri pe care noi le putem privi acum asa cum merg de o jumãtate de secol prin viatã: brat la brat!”, a mai declarat Nicolae Mihai, presedintele CARP Bârlad, pentru mass media.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here