spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Nunta lui Ionel Constantin sau topul firmelor! (foto)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

AFACERE În fiecare an, Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert Vaslui, organizeazã o mare petrecere la care totul se plãteste! Esti invitat, plãtesti! Iei un premiu, îl plãtesti si pe acesta! Se numeste topul firmelor din judetul Vaslui! Pentru aceastã distractie, fiecare om de afaceri plãteste în jur de 1000 de lei! Cum, la aceastã editie au fost pe putin 100 de oameni de afaceri, Ionel Constantin s-a ales cu peste 100 de mii! Din câte se vede, masa a mers bine. Casã de piatrã!

Teoretic, sute de oameni de afaceri ar putea fi premiati la Topul Firmelor din judetul Vaslui. Sunt câteva conditii simple: sã nu ai datorii la stat si sã ai profit pe ultimul an. Mai existã si o a treia conditie: sã-ti plãtesti premiul! Evident, ar mai trebui plãtitã masa si, optional, un spatiu pentru publicitate în almanahul editat de Camera de Comert. Ultima cheltuialã e aproape inutilã pentru cã nu foloseste nimãnui. Per total, fiecare participant, descoperã, la sfârsit, cã a dat 10 milioane pentru o cinã o diplomã si, eventual, o cupã! Culmea, e cã dupã fiecare galã, Ionel Constantin este apreciat si lãudat pentru încã o reusitã exceptionalã! Oamenii de afaceri se aleg cu premiile, iar el cu banii!

“În loc sã îti dea bani cineva pentru performantã, trebuie sã plãtesti tu!”

Marea majoritate a oamenilor de afaceri prezenti la balul lui Constantin nu dã doi bani pe premiile acestuia. “Toti stim cã plãtim pentru premii asa cã trebuie sã fii prost sã te lauzi cu el. Eu vin pentru cã am ocazia sã mã întâlnesc cu prietenii. E cam scumpã distractia dar asa e în România. În loc sã îti dea bani cineva pentru performantã, trebuie sã plãtesti tu!”, ne-a declarat un participant asearã.

Algoritmul premiantilor

“Existã un program care selecteazã automat pe bazã de punctaj câstigãtorii. Sunt mai multe categorii, în functie de domeniul activitate si cât de mare este societatea. Dupã ce se face selectia, fiecare om de afaceri primeste o invitatie. Acolo se specificã si ofertele, adicã ce urmeazã sã primeascã: premiu, spatiu de publicitate în almanah, etc. Practic sunt câteva pachete pe care acesta le alege în functie de câti bani vrea sã dea. Dacã cineva refuzã sã participe, este selectat urmãtorul de pe listã. Nu este nimeni obligat dar sunt foarte multi care aleg sã plãteascã pentru cã, probabil, se simt bine. În fapt este speculat orgoliul fiecãruia”, ne-a declarat un angajat al Camerei de Comert, care sperãm sã rãmânã anonim si sã nu fie dat afarã. Acesta ne-a mai spus cã presedintele este putin rãzbunãtor si are apucãturi de dictator.

Ionel Constantin face “muncã voluntarã”

Pentru o bunã informare a publicului cititor trebuie mentionat cã toti banii sunt încasati pe bazã de contracte, chitante, etc. Nu intrã în buzunarul lui Ionel Constantin ci în bugetul Camerei de Comert. Cel putin asta trebuie crezut pânã la dovada contrarie. În plus, presedintele Camerei de Comert nici mãcar nu existã pe statele de platã ale institutiei. Adicã, nu primeste salariu. În fapt, toatã munca lui Ionel Constantin este în beneficiul comunitãtii, iar el nu se alege nici mãcar cu un bãnut. Pare ciudat în conditiile în care el a dus o luptã acerbã pentru a ocupa functia onorificã si se tine cu dintii de aceasta!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.