spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Nuntile în România, mai ieftine ca în Italia!

- Advertisement -

BAIRAM… Dupã Sf. Marie, Primãria Vaslui a fost luatã cu asalt de zeci de tineri care doresc sã-si uneascã destinele: numai într-o sãptãmânã 61 de cupluri si-au oficializat relatiile în fata autoritãtilor Stãrii Civile. Multi sunt tineri care lucreazã în Italia, Spania sau Anglia si care au ales cãsãtoria în tarã, pentru cã este… mai ieftin!

Numai în cursul sãptãmânii trecute, de luni pânã joi, la Primãria municipiului Vaslui au fost oficiate 43 de cãsãtorii, iar în week-end alte 18 cupluri au spus DA în fata ofiterului de Stare Civilã. Mare parte dintre vasluienii care au decis sã-si oficializeze cãsãtoriile vara aceasta sunt tineri plecati la muncã în strãinãtate. Dupã ce au economisit ceva bani, vin acasã sã-si facã o nuntã ca-n povesti, pentru cã este o vorbã care spune cã omul o datã-n viatã se însoarã. Dintre cei rãmasi acasã, majoritatea preferã sã se cunune în timpul sãptãmânii, asta pentru cã cei care se cununã în timpul sãptãmânii, fac primul pas în întemeierea unei familii aproape gratis, în timp ce tinerii care tin mortis sã se cunune sâmbãta sau duminica trebuie sã adauge chletuielilor de nuntã 200 de lei în plus, pentru taxa suplimentarã de la Primãrie. Conform reprezentantilor primãriei, pânã la finalul verii nuntile se vor tine lant. Pânã la sfârsitul lunii mai sunt aproape douã sãptãmâni, perioadã pentru care sunt programate sã se mai cunune cel putin 70 de cupluri, cãrora li se vor mai adãuga si tinerii care se vor hotãrâ pe ultima sutã de metri. Cununiile civile din timpul sãptãmânii nu necesitã programare, este suficient sã se depunã la primãrie actele cu 10 zile înaintea datei în care se doreste oficierea casãtoriei.

Tineri si frumosi

Mihaela si Adrian sunt doi tineri care au ales sã-si caute sansa într-un loc de muncã în Italia, se pare cã au gãsit-o, iar acum s-au întors acasã pentru cel mai frumos moment din viata lor. Cei doi au fost unul din cuplurile care s-au cãsãtorit sâmbãta aceasta. Asa cum ne asteptam, Adrian ne-a spus cã nu si-ar fi dorit sã-si facã nunta în altã parte, nici nu s-a gândit la posibilitatea de a se cununa în Italia.”În primul rând aici sunt toti oamenii dragi nouã, familia, prieteni si apoi, ca sã poti face o nuntã în Italia îti trebuie cam 50.000 de euro. În tarã, acest eveniment te costã mult mai ieftin. În functie de ce-si doreste fiecare pentru el, o nuntã, aici, acasã poate costa 6000, 15.000, maxim zic eu, 25.000 de euro”, ne-a spus Adrian.

Sezonul nuntilor îi salveazã pe comerciantii vasluieni

Patronii magazinelor ne spun cã vasluienii nu se înghesuie la cumpãrãturi chiar dacã de câtva sãptãmâni magazinele se laudã cu reduceri importante la colectiile de varã. De la începutul lunii august în vitrinele magazinelor au apãrut afise care anuntã micsorarea preturilor chiar si cu 70%. Lichidãrile stocurilor de varã din magazine nu merge asa de bine, comerciantii stau mai bine la vânzarea cosmeticelor, rochiilor, pantofilor si accesoriilor de ocazie. “Comparativ cu luna august a anului trecut, vânzãrile la articolele de varã nu merg asa de bine, totusi se vând rochiile si costumele de ocazie; noroc cu nuntile de vara aceasta!”, ne spune o vânzãtoare de la un magazin de îmbrãcãminte din mall.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.