spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

O arestare si o înmormântare! (foto)

- Advertisement -

Punct în cazul furtului Ambulantei din Bârlad:

FINAL Ieri s-a „jucat” ultimul act în dosarul furtului Ambulantei de la SAJ Vaslui – Substatia Bârlad: Bogdan Bularca a fost arestat pentru 29 de zile, urmând a fi judecat pentru furt, conducere fãrã permis si omor din culpã. În timp ce Bularca era în sala de judecatã, prietenul sãu, George Carbarãu, cel care i-a fost „alãturi” în ale furtisagului, a fost înmormântat. Atitudinea lui Bogdan Bularca a fost una socantã pe holurile Parchetului din Bârlad, el înjurând jurnalistii, a sfidat politistii si abia la insistentele avocatului sãu, Dumitru Boros, acesta a recunoscut faptele si le-a regretat. Pentru acest fapt, are acum dreptul prin lege sã i se reducã pedeapsa cu o treime. Dar, dacã din închisoare poate va scãpa mai repede, de plãtit Ambulanta distrusã nu va scãpa: circa 200 000 de lei! La înmormântarea lui George Carbarãu au fost câteva zeci de persoane, prieteni si rude, care l-au plâns, neîntelegând cum de a fost posibil ca sã comitã o faptã atât de urâtã, pentru care nu merita sã îsi dea viata.

Ieri, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, a fost adus Bogdan Ionut Bularca, tânãrul de 18 ani, din Bârlad, care a furat o masinã a salvãrii din curtea SAJ – Substatia de Ambulantã din Bârlad, unde a fost prezentat, în fata procurorilor si judecãtorilor bârlãdeni. Tupeul nesimtit pe care l-a afisat si pe durata internãrii sale în spitalul bârlãdean nu l-a pãrãsit nici mãcar atunci când a fost nevoit sã dea socotealã anchetatorilor pentru faptele sale. La intrarea în Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, acesta s-a arãtat iritat de prezenta reporterilor mass-media din Bârlad si Vaslui, pe care i-a înjurat ca la usa cortului. „Mã scuzati cã mã prezint asa în fata voastrã. Dacã stiam cã veniti, mã prezentam în p**a goalã!”, a spus tânãrul. Mai mult, acesta a continuat sã afiseze un comportament plin de tupeu atunci când a fost întrebat de ziaristi dacã îi pare rãu pentru fapta sa si pentru cã si-a omorât si prietenul de 21 de ani: „Nu îmi pare rãu pentru ce am fãcut, dar sunt mai constient decât oricine”, a încheiat acesta. Când a vãzut cã este fotografiat, Bularca s-a repezit la ziaristi: „Nu vã este rusine? Ce p**a mea faceti aici? Ne jucãm de-a soarecele si pisica?”, spunea acesta, ascunzându-se dupã un alt borfas, care era alãturi de el asteptând sã fie interogat de procuror. Bularca a continuat sã fie impertinent si în fata procurorilor, atunci când le-a spus acestora cã nu are ce declara, invocând dreptul la tãcere.

UNUL ARESTAT!

„Initial nu a vrut sã vorbeascã deloc, însã dupã aproape o orã a recunoscut totul. El a fost prezentat cu propunere de arestare preventivã pentru 29 de zile pentru sãvârsirea infractiunilor de furt calificat, conducere fãrã permis si omor din culpã, iar judecãtorul a admis cererea, eliberând mandat de arestare preventivã pentru 29 de zile. Inculpatul a recunoscut faptele, a regretat cã le-a comis, a avut o atitudine mai cooperantã cu procurorul si judecãtorul. A precizat cã nu va face recurs la sentintã.”, a declarat Mircea Wili Brojban, prim-procurorul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad. La usa Palatului de Justitie si în sala de judecatã au stat tot timpul pãrintii lui Bogdan Bularca, împietriti de rusinea pe care fiul lor le-a fãcut-o. „Nu stiu cum de a ajuns bãiatul acesta asa. Era un copil cuminte, venea la Bisericã, s-a întâmplat ceva cu el, cã deodatã a luat-o razna asa. Nu era betiv, nu consuma alcool, dar am înteles cã lua droguri sau etnobotanice din astea.”, ne-a spus o cunostintã a familiei Bularca. Dupã pronuntarea sentintei, Bogdan Bularca a ajuns la Penitenciarul din Vaslui. Pentru distrugerea Ambulantei, va avea loc un proces civil, în care SAJ Vaslui se va constitui parte civilã, solicitând lui Ionut Bogdan Bularca plata a peste 200 000 de lei, contravaloarea masinii distruse!

ALTUL ÎNMORMÂNTAT!

Ieri, exact în timpul când Ionut Bogdan Bularca era în sala de judecatã, ascultând sentinta prin care era arestat preventiv, avea loc înmormântarea prietenului sãu, George Carbarãu, cel care l-a „însotit” în ultima aventurã a vietii sale: furtul ambulantei. Corpul acestuia a fost depus la Biserica „Sf. Spiridon” din Bârlad, iar cu o searã înainte de înmormântare, prietenii acestuia l-au „privegheat” în stil „cocãlãresc”, au râs, au fãcut scandal, au intrat în scãrile blocurilor din jurul Bisericii, au mâncat seminte, si-au fãcut nevoile, au bãut, s-au tipat … un tablou foarte putin „pictat” în vorbe, fatã de ce s-a petrecut în realitate. Abia în jurul orelor 4.00 dimineata, politia din Bârlad si-a fãcut aparitia si a linistit „îndurerata” adunare de cocalari si cocãlãrite, care plângeau cu lacrimi de crocodil, disperând un cartier întreg, dupã amicul mort. Înmormântarea a avut loc în jurul orelor 14.00, ieri, la ea luând parte zeci de prieteni ai lui George Carbarãu. Si-a sfârsit viata la 21 de ani, de mâna celui mai bun amic, care la fel de nesãbuit ca el, a fãcut o nebunie despre care si acum vuieste toatã România. Vã reamintim cã Bogdan Ionut Bularca de 18 si George Carbarãu, 21 de ani, au furat vineri spre sâmbãtã noaptea o salvare din curtea Statiei de Ambulantã din Bârlad si, desi niciunul dintre ei nu avea permis de conducere, au plecat la plimbare. Dupã câtiva kilometri pe DJ 243 (Bârlad – Perieni), s-au rãsturnat într-un lan de floarea-soarelui. Tânãrul de 21 de ani a murit pe loc, iar celãlalt, care se afla la volan, a ajuns la spitalul din Bârlad cu rãni minore.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.