spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

VIDEO | O bătrână, atacată cu cuțitul în propria locuință și lovită cu sălbăticie, a reușit să scape cu viață! Individul i-a pus femeii lumânarea în mână, convins că va muri

- Advertisement -

CUMPLIT… O bãtrânã în vârstã de 103 ani, din comuna Tãtãrãni, a fost atacã în propria locuintã de un individ înarmat cu un cutit, iar mãrturia femeii este crâncenã si aratã cât de înspãimântãtoare pot fi momentele în care un om îsi vede, practic, moartea cu ochii. Tinca Baciu din localitatea Valea lui Bosie locuieste singurã si, într-o noapte, s-a trezit în casã cu un vlãjgan mascat si cu mâinile acoperite cu ciorapi. „Dã-mi banii”, striga individul, în timp ce lovea biata femeie. Aceasta însã nu s-a pierdut cu firea o clipã, desi recunoaste cã s-a gândit cã acela s-ar putea sã fie momentul în care sã îsi afle moartea. „Eu o sã mor. Costele, dã-mi oleacã de apã, sã-mi sting sufletul”, i-a cerut bãtrâna individului care o lovea fãrã milã. Faptul cã l-a strigat pe nume a fost, probabil, socant pentru atacator. Acesta, fiind convins cã a omorât-o pe femeie, a avut o tresãrire crestineascã, o remuscare, si i-a pus o lumânare aprinsã în mânã, fugind apoi din casa victimei. Bunica Tinca însã a supravietuit, desi a avut nevoie de spitalizare. Ulterior, în sala de judecatã, i-a dat individului care, din boxa acuzatiilor, nici nu ridica ochii spre ea, o mare lectie. „Dacã el a vrut banii de la mine, eu ce sã vreau de la el?”, i-a rãspuns femeia judecãtoarei, care a întrebat-o ce pretentii are de la agresor. „Eu îl iert. N-am nicio pretentie, dar Dumnezeu sã facã ce-o vrea cu el”, a fost rãspunsul victimei.

Multi oameni singuri de prin satele judetului Vaslui trãiesc cu spaimã în propriile case, de frica neispãvitilor care, în loc sã meargã la muncã, intrã peste oameni în casã, pentru a-i jefui. Tinca Baciu, o bãtrânã în vârstã de 103 ani, din localitatea Valea lui Bosie, a fost victima unui asemenea individ. Mascat, acesta a pãtruns în casa femeii pe care o stia singurã si în vârstã. Avea mâinile, de asemenea, acoperite si un cutit asupra sa. S-a nimerit ca bãtrâna sã îl gãseascã în camerã si sã îl întrebe ce cautã acolo. Nemernicul s-a nãpustit cu lovituri asupra ei si tot striga sã îi dea banii. Bãtrâna, recunoscutã în sat ca o femeie simplã, dar foarte înteleaptã si demnã, nu s-a pierdut cu firea. Numai cã individul pãrea decis sã scoatã banii de la biata femeie cu orice pret.

„Tu crezi cã mie mi-e fricã de moarte? Nu-mi e”

Faptul cã a reusit, în ciuda loviturilor si chiar a faptului cã fusese tãiatã la ureche cu cutitul, sã îsi pãstreze cumpãtul, a ajutat-o. A fost atentã la individ si si-a dat seama cã unele gesturi îl trãdeazã ca fiind un tânãr din sat. „Costele, dã-mi, te rog, dacã esti drãgut, oleacã de apã”, i-a strigat bãtrâna, iar individul a rãmas socat. A constientizat cã femeia ar putea fi în pragul mortii si i-a pus chiar o lumânare aprinsã în mânã si a fugit. S-au mai întâlnit apoi în sala de judecatã, unde, în fata judecãtoarei, bãtrâna a spus cã nu are nicio pretentie de la agresor, dar cã stie sigur cã Dumnezeu va avea grijã de el. „L-am iertat. Rãmâne sã îl mai ierte si Dumnezeu”, a spus bunica Tinca. Nici acum, dupã aceastã întâmplare îngrozitoare, în care a stat în spital cu trei coaste rupte, cu o ureche tãiatã si cu alte rãni provocate de agresor, nu crede cã a fãcut rãu, iertând acel om. „Când mã bãtea, eu i-am zis: tu crezi cã mie mi-e fricã de moarte? Nu-mi e. Sã fii tânãr si sã ajungi sã stâlcesti în casã un bãtrân, ca sã îti dea bani din sãrãcia lui, asta înseamnã cã tu, care vrei sã mã omori pe mine, esti deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le mãsoarã pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut si peste asta”, spune Tinca Baciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.