spot_img
17 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

O bătrână din Bârlad a decedat în urma unui incendiu provocat de o improvizație la un cablu electric! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

TRAGEDIE… Incendiu cu degajare mare de fum, la Bârlad, care a provocat decesul unei bătrâne de 81 de ani, Maria P. Focul a izbucnit în jurul orelor 4.00, bătrâna a fost găsită prăbușită pe holul casei, dar, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de pompieri și de personalul de pe Ambunața trimisă la fața locului, a fost declarat decesul. Cauza probabilă a incendiului este o improvizație la o priză triplă, care avea înădit cablul electric. Pompierii au ajuns cu greu la locul incendiului, în cartierul Țuguiata străzile fiind înguste, iar casele foarte apropiate, lucru ce a îngreunat intervenția. Poliția a întocmit un dsar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad, strada Pictor Adamiu, în cartierul Țuguieta. Exista posibilitatea ca în locuință să se afle o victimă, astfel că, la fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și a trei camere de locuit, existând pericolul de propagare a incendiului la celelalte camere, la două anexe gospodărești și la trei case de locuit.

În interiorul locuinței a fost găsită o persoană de sex feminin, aflată în stare de inconștiență. Pompierii au acordat primul ajutor medical persoanei găsite, până la sosirea ambulanței SAJ și preluarea victimei de catre echipajul acesteia. Victima, o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 81 ani, a fost resuscitată, aceasta nerăspunzând manevrelor efectuate. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După aproximativ două ore și jumătate, incendiul a fost lichidat.

„Au ars aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru uși, trei ferestre, diverse piese de mobilier, electrocasnice și produse textile. Au fost salvate cele două anexe ale casei, precum și cele trei locuințe învecinate aflate în pericol (locuințele se aflau la o distanță mai mică de doi metri față de casa cuprinsă de flăcări). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.