O bătrână din Iași a primit o amendă de 10.000 de lei pentru că a ieșit la cumpărături cu jumătate de oră mai devreme decât permitea Ordonanța Militară! Maria Trofin: „Mi-e frică să nu vină acel polițist și să-mi ia casa”

Un polițist a decis să îi aplice o amendă de 10.000 de lei unei bătrâne din Iași care „și-a permis” să iasă din casă mai devreme un pic decât prevedea ordonanța militară, în perioada de stare de urgență. Bătrâna a primit acasă procesul-verbal și, când a văzut suma pe care ar trebui să o achite, a rămas șocată. Maria Trofin a contestat în instanță amenda primită din partea agentului constatator, sperând ca sancțiunea să fie anulată, înlocuită cu un avertisment sau drastic diminuată

O bătrână în vârstă de 86 de ani, din Iași, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat orarul prevăzut în Ordonanța Militară nr. 4 din 2020. Astfel, pe data de 7 aprilie, Maria Trofin, o ieșeancă în vârstă de 86 de ani, a fost amendată de către polițiștii locali pentru că a ieșit la cumpărături cu jumătate de oră mai devreme decât prevedea Ordonanța Militară.

„Eu locuiesc singură, soțul meu fiind decedat de mulți ani. Știam că trebuie să ies după ora 11:00. Eu sunt bătrână și merg mai greu. Ceasul meu arăta că mai sunt câteva minute când am ieșit din casă. Am mers la piață să-mi cumpăr ceva de mâncare și să-mi iau pe urmă niște medicamente.
Până la ora 13:00, trebuia să fiu înapoi. Stau destul de departe de piață și trebuia să ajung și la farmacie, pentru a-mi lua niște medicamente”, își începe povestea Maria Trofin.

Amendă de cinci ori mai mare decât minimul legal pentru bătrâna din Iași

Bătrâna din Iași putea primi doar un avertisment din partea agentului constatator Liviu Chiriac, dată fiind vârsta ei înaintată și luând în calcul și dificultățile de deplasare. Însă agentul a preferat „să-și încordeze mușchii” și să arate că el poate și face ce vrea. Organul scrupulos i-a aplicat sărmanei bătrâne o amendă de cinci ori mai mare decât minimul legal, fără să aibă vreo altă justificare decât că ordonanța amintită îi permitea acest lucru. ….https://www.bzi.ro/o-batrana-din-iasi-a-primit-o-amenda-de-10-000-de-lei-pentru-ca-a-iesit-la-cumparaturi-cu-jumatate-de-ora-mai-devreme-decat-permitea-ordonanta-militara-maria-trofin-mi-e-frica-sa-nu-vina-acel-poli-3959383?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ