spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

O bucatã din fatada unui bloc din Husi s-a prãbusit peste un trotuar intens circulat

- Advertisement -

PERICOL… Cele mai multe blocuri din municipiul Husi au nevoie urgentã de refacerea fatadelor, întrucât, acolo unde proprietarii nu s-au organizat sã anvelopeze, împreunã sau individual, exteriorul imobilelor detinute, cade tencuiala peste trecãtori. S-a întâmplat recent pe strada General Teleman, unde o bucatã destul de mare din tencuiala din partea de sus a clãdirii s-a prãbusit peste trotuar.

Mare noroc a fost faptul cã, în momentul în care s-a desprins bucata de ciment de pe fatadã, nu trecea nimeni pe lângã bloc. Locuitorii din oras considerã cã riscul acesta este prezent în preajma tuturor imobilelor vechi, cu fatadele jupuite, care pot cãdea în orice moment. Unul dintre husenii surprinsi de situatie a fãcut un apel public în acest sens, tocmai pentru ca localnicii care trec prin zonã sã fie vigilenti. „Atentie, cade fatada”, a atentionat omul, atasând imaginile surprinse la fata locului. Reactiile oamenilor au vizat îndeosebi Primãria Husi, unii considerând cã institutia ar avea datoria sã efectueze aceste reparatii. „Pirmãria ce face? Blocurile sunt vechi, fatadele sunt cãzute pe jumãtate. Dacã bate un vânt mai tare, le dã pe toate jos. Eu stau pe strada Florilor, putin mai încolo. Si aproape de semafor a cãzut fatada la bloc, dar au avut oamenii noroc, pentru cã zona este foarte circulatã, doar e centrul orasului. Pompierii au venit la noi, însã cei de la primãrie, nu”, a sustinut Adriana. Rãspunsul l-a primit tot de la un localnic. „Adevãrul este cã dacã cineva are un apartament proprietate personalã, Primãria Husi nu are nicio legãturã. Primãria administreazã bani publici, iar acolo este vorba despre proprietate privatã. Primãria Husi, dacã ar fi în stare sã repare fatadele la scoli, la spital, la alte institutii publice, nu la blocurile proprietate personalã ale unora. La blocurile cu proprietari, oamenii se unesc si fac fatada la comun sau fiecare îsi anvelopeazã exteriorul locuintei, iar, în final, iese un bloc cu fatada înnoitã. Primãria nu are niciun amestec aici. Eu, personal, la blocul de pe strada 1 Decembrie, împreunã cu vecinii, am fãcut izolarea apartamentelor. Doi vecini nu au vrut, asa cã la ei a rãmas ca la desene animate, dar nu avem ce le face, dacã nu sunt gospodari”, a spus Daniel.

Alesii spun cã înfiintarea asociatiilor de proprietari ar fi solutia idealã, însã localnicii nu au încredere

La nivelul Consiliului Local s-a mai discutat aceastã temã, însã sub aspectul necesitãtii înfiintãrii asociatiilor de proprietari, care ar avea o altã implicare pentru a gospodãri imobilele de care rãspund. Numai cã edilii au concluzionat cã la nivelul municipiului Husi, oamenii sunt reticenti în aceste forme de organizare a proprietarilor de apartamente, întrucât mai demult au fost situatii în care presedintii nu s-au dovedit seriosi, iar multi locatari au rãmas cu datorii greu de acoperit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Si atunci cand sunt victime cine-i vinovat? Nu e singurul loc cu probleme, asteptati pana se intampla ceva grav. De ce nu se iau masuri din timp??? Sa va fie rusine, luati o gramada de bani pentru nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.