6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

O caracatiță din Australia ar putea fi cheia în tratamentul cancerului

- Advertisement -

O caracatiţă din Australia ar putea deţine răspunsul în lupta cu una dintre cele mai grave forme de cancer, au descoperit cercetătorii. În urma unui studiu internaţional au fost descoperite dovezi conform cărora un compus din veninul caracatiţei kaurna, cunoscută şi sub numele de caracatiţa sudică de nisip, ar putea încetini în mod semnificativ evoluția cancerului.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că veninul ar putea ajuta la combaterea rezistenţei la medicamente în cazul pacienţilor care prezintă mutaţia genei BRAF, o problemă întâlnită la aproximativ jumătate dintre cazurile de melanom. Conduşi de cercetătoarea Maria Ikonomopoulou, oamenii de ştiinţă au testat proprietăţile antitumorale ale unei game de compuşi din venin reproduşi sintetic.

„Am analizat compuşii veninului derivaţi de la diferite animale marine, însă peptida de la caracatiţa sudică de nisip din Australia s-a remarcat în mod specific prin capacitatea sa de a ţinti sigur şi eficient celulele melanomului cu mutaţii BRAF, la modelele pre-clinice”, a explicat ea, scrie Agerpres.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/o-caracatita-din-australia-ar-putea-fi-cheia-in-tratamentul-cancerului-2131669

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.