O cãrutã pe DE 581 a provocat o ciocnire între douã autotrenuri (foto)

CÃRUTÃ CU BUCLUC Douã autotrenuri înmatriculate în judetul Prahova s-au ciocnit pe Drumul European 581, în localitatea Sârbi, din cauza unei cãrute care circula pe drumul european si a neatentiei în conducere. Timp de sase ore s-a circulat pe un singur sens pe raza localitãtii Sârbi, comuna Banca, iar când a fost scos autotrenul de pe sosea traficul s-a blocat pe ambele sensuri, provocând cozi de peste trei kilometri. Soferul vinovat a fost dus de urgentã la spitalul din Bârlad, unde a rãmas internat pe sectia Chirurgie.

Accidentul s-a produs în jurul orei 13.00, principala cauzã fiind nepãstrarea distantei dintre cele douã autotrenuri. Primul autotren, condus de un sofer de 27 de ani, a încercat sã depãseascã o cãrutã si a frânat brusc neavând posibilitatea sã facã altã manevrã. Colegul sãu, care circula în urma lui, un tânãr de 23 de ani, a intrat în primul autotren fãrã sã mai aibã timp sã frâneze. „Cele douã TIR-uri circulau în coloanã pe directia Bârlad-Vaslui. În fata primului TIR a apãrut un atelaj cu tractiune animalã si din sens opus venea alt autovehicul. Conducãtorul primului autovehicul din coloanã a încetinit brusc si cel care venea din urmã a intrat în coliziune fatã-spate. În urma impactului a rezultat vãtãmarea corporalã a celui din urmã sofer”, a declarat Alina Tonica, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui. Politistii rutieri au încercat sã scoatã autotrenul avariat în urma incidentului rutier, dar fiindcã acesta era încãrcat cu pietris, au rãsturnat încãrcãtura din remorcã (peste 15 tone), în DE 581 si apoi cu o volã au împins spre marginea drumului atât pietrisul cât si autotrenul. Încercarea de a misca masina avariatã din DE 581 a blocat traficul în ambele sensuri mai bine de o orã, formându-se cozi dinspre Vaslui si dinspre Bârlad de peste trei kilometri pe fiecare sens de circulatie. Cãruta nu a fost implicatã în accident ci doar una din cauzele evenimentului rutier. Cãrutasul, Viorel Rusu, din satul Mitoc, comuna Banca, spune cã el este echipat cu toate cele necesare ca sã circule pe drumul european, iar vinovat ar fi nu el, cã a încurcat cu cãruta traficul, ci soferul celui de al doilea autotren, care n-a fost atent cã masina din fata sa încetinise pentru a intra în depãsirea cãrutei.

Soferul rãnit a rãmas la spitalul bârlãdean

Soferul de 23 de ani a fost transportat la Spitalul din Bârlad, find rãnit la picioare si asa cum s-a constatat la investigatiile medicale, fiind si politraumatizat. “Soferul a rãmas internat pe sectia Chirurgie fiind politraumatizat. Va rãmâne pentru supraveghere medicalã 24 de ore”, a precizat medicul Gabriela Danis, directorul medical al spitalului din Bârlad. Soferul care n-a respectat distanta regulamentarã în trafic, este cercetat acum pentru vãtãmare corporalã din culpã, chiar dacã el este victima propriei neglijente. Autotrenurile veneau dinspre Ploiesti si mergeau la Iasi pentru a transporta câteva zeci de tone de pietris la o firmã de constructii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ