O cãsutã pentru bunica Emilia din comuna Banca: “trãieste greu, fãrã luminã, fãrã cãldurã, fãrã geamuri”

CAMPANIE… O bunicutã din comuna Banca are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Trãieste în conditii grele, într-o casã care stã sã cadã pe ea, fãrã curent electric si lemne de foc. Asociatia “Fii înger pentru o zi” din Tulcea i-a aflat povestea de la pãrintele Braharu si a initiat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i construi ulterior o cãsutã unde sã îsi trãiascã linistitã bãtrânetea. Bunica are nevoie de o cãsu, o cãmãrutã, nu doreste lux. Ne roagã zi si noapte, sã nu o pãrãsim si sã o ajutãm! Am luat legãtura cu preotul din sat, dânsul este cel care ne tine la curent si care se duce cu merinde ori de câte ori poate. Vã rog din suflet, ajutati-ne sã putem ajuta. 20 lei, nu mai mult, ne pot fi de ajutor. Fiti buni si veniti alãturi de noi, doar împreunã vom reusi. Bunul Dumnezeu sa vã binecuvanteze pe toti!”, au transmis reprezentantii asociatiei. Cei care doresc sã se alãture demersului, o pot face donând în conturile organizatiei (Cont LEI RO09RNCB025616254320000; Cont EUR RO79RNCB0256162543200002) sau în cadrul strângerii de fonduri initiate pe pagina de Facebook – “Pentru suflete chinuite! Fii si tu un înger!”.

Cazul bunicutei Emilia din comuna Banca a fost prezentat pe blogul asociatiei: “Bãtrâna locuieste singurã pe un deal greu accesibil (când plouã, nu se poate ajunge la dânsa), singura cale de acces este o potecutã foarte îngustã, fãrã asfalt sau pietris. Dacã plouã, nici pe acea potecutã nu se poate ajunge la ea. Pânã în primavara acestui an, bunicuta se deplasa singurã, ajutatã de douã bete, dar din toamnã, din cauza problemelor de sãnãtate, a rãmas imobilizatã la pat. Este vizitatã doar de sora ei si de preotul din sat, fiind hrãnitã si scoasã la aer de dânsii. Casa “bojdeucã” în care locuieste stã sã cadã pe ea, iar când am vizitat-o în camerã,mirosea a lumânãri, chibrituri si a ulei ars de la candelã, singura sursã de iluminat. Pãrintele este persoana care ne-a prezentat acest caz. Pe scurt, cum trãieste acestã bunicutã?! Foarte greu, fãrã luminã, fãrã cãldurã, fãrã geamuri, sunt doar bucãti de geam, lemn si ceolofan, cu o usã improvizatã care nu se închide si fãrã lemne de foc”, au explicat reprezentantii aociatiei.

De asemenea, acestia au explicat si în ce constã demersul lor de ajutorare a bunicii Emilia: “Ne dorim sã-i construim o camerã decentã cu toate cele necesare si suntem constienti cã este un proiect greu tocmai din cauza accesului pânã la ea, plus distanta Tulcea – Vaslui. Suntem constienti si cã trebuie sã depunem toate eforturile sã ducem acolo sus, pe deal, materialele de constructii si sã ne apucãm de aceastã cãsuta deoarece toate vor fi cãrate cu mâna. Bunicii sunt slãbiciunea noastrã, a voluntarilor, ei sunt prioritari pentru noi deoarece sunt neputinciosi în fata greutãtilor vietii si ale bãtrânetii. Bunicii reprezintã cea mai defavorizatã clasã socialã din România. Multe cazuri de bunici abandonati, ai nimãnui, singuri si cu pensii care nu le ajung de la o lunã la alta. Bunicuta Emilia se numãrã printre ei, din pãcate. Noi nu am trecut indiferenti pe lângã acest caz, ba chiar ne dorim sã o ajutãm cât sã-si ducã bãtrânetea într-un mediu curat si decent, construind o cãsutã pentru ea. Orice ajutor conteazã! Primim donatii constând inclusiv în materiale de constructii, important este sã demarãm acest proiect. Vã multumesc tuturor!”, au mai explicat reprezentantii Asociatiei “Fii înger pentru o zi”.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ