21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

O celebră fabrică din România va fi redeschisă de un grup italian. „Va fi cea mai mare şi cea mai modernă din lume”

Un grup italian va investi nu mai puţin de 500 de milioane de euro pentru a redeschide o celebră fabrică de fier beton de la Târgovişte în următorii cinci ani, informează observatornews.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un mastodont de pe vremea comunismului care s-a închis de mulţi ani, iar acum va reveni în activitate.

După Revoluţie, ţara noastră a pus, rând pe rând, lacătul pe toate fabricile din industria grea, aşa că am ajuns să importăm tot necesarul de fier beton din Ucraina, Rusia sau Belarus. Războiul a forţat, însă, toată Europa să găsească alternative.

O veste bună vine de la Târgovişte. Un grup italian va investi aici, în următorii cinci ani, jumătate de miliard de euro.   În acest context, Carlo Beltrame, investitor, a transmis: „Va fi cea mai mare, cea mai modernă fabrică din lume. Primele cuptoare vor porni peste o lună, iar oţelăria modernă va fi gata în 2024.”

La rândul său, Radu Florin, inginer mechanic, a precizat că „E prima secţie care va porni spre sfârşitul lunii iunie, aici se va produce oţelul beton.”

Citeste mai mult: adev.ro/rcshlq

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here