spot_imgspot_img
spot_img
2.9 C
Vaslui
06-dec.-2023

O cincime dintre ieșeni, lăsați fără apă caldă timp de o săptămână

- Advertisement -

Câteva zeci de mii de ieșeni, care locuiesc în 28.000 de apartamente din oraș, nu vor avea apă caldă timp de o săptămână, din cauza unor lucrări efectuate pe circuitele de termoficare.

Mai mult de o cincime dintre locuitorii municipiului Iași vor fi privați de apă caldă timp de o săptămână, din cauza unor lucrări care se fac în această perioadă la rețeaua de termoficare a orașului. Decizia a fost luată de către Primăria Iași, pentru a se remedia și a se evita eventuale probleme care ar putea apărea în timpul iernii.

„Circuitul de termoficare urbană din incinta centralei din zona Tudor Vladimirescu a fost pus în funcțiune în anul 1964 și a beneficiat de numeroase investiții în modernizare atât cu fonduri locale, cât și naționale și, mai ales, europene.Din anul 2018 până în prezent sistemul de termoficare urbană nu a mai fost oprit pentru remedierea problemelor apărute.În perioada menționată vor fi făcute, în paralel, nu mai puțin de 70 de intervenții, din care 25 la CET 1, șase la rețelele primare și 39 la punctele și modulele termice, de către echipe formate în total din 90 de persoane”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

De altfel, municipalitatea ieșeană a anunțat transportul a 140.000 de tone de cărbune din portul Constanța către Iași, până la mijlocul lunii septembrie. În anul 2021, Primăria Iași a plătit pentru a transporta 100.000 de tone de cărbune circa 9,1 milioane lei, iar anul acesta, suma estimată este aproape dublă, pentru o cantitate cu circa 40% mai mare…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/o-cincime-dintre-ieseni-lasati-fara-apa-calda-2199577.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.