15.5 C
Vaslui
24-sept.-2022

O combină agricolă a ars ca o torță, pompierii bârlădeni au salvat 75 de ha de grâu și 2 ha de pădure! (FOTO)

- Advertisement -

FOC MARE…Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o combină agricolă aflată pe o miriște din localitatea Hupca,  comuna Bogdănești.

La intervenție a participat și SVSU Bogdănești. La sosirea echipajului de intervenție, incendiu se manifesta prin ardere generalizată la nivelul combinei agricole și pe o suprafață de aproximativ 4,5 hectare miriște. Exista pericolul de propagare a incendiului la un lan de grâu și la o lizieră de salcâm. Cauza probabilă de izbucnire  a incendiului a fost efectul termic determinat de frecarea unor resturi vegetale de unele componente ale utilajului agricol. “Pompierii militari ajutați de voluntarii din cadrul SVSU Bogdănești au acționat pe două sectoare de intervenție,  primul pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția terenurilor agricole și a pădurii aflate în pericol.  Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Combina agricolă a fost distrusă în proporție de 90%. Au ars aproximativ cinci hectare de miriște.  Au fost salvate peste 75 hectare cultivate cu grâu , precum și aproximativ două hectare de pădure tânără”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Este regretabil ce s a întâmplat, o pagubă imensă greu de recuperat. Sunt niște norme de apărare împotriva incendiilor care trebuie aplicate și respectate. Fermierii sunt obligați sa aibă la utilaje stingătoare sa aibă cu ei o cisternă cu apă etc dar nu se respectă. Cu toate ca au utilajele necesare nu le iau pe câmp cu ei din comoditate din lăcomie de avari ce sunt . De ce sa plătescă ei un om zi de zi sa stea cu cisternă cu motopompa cu furtune lângă ei pe câmp o zi întreagă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.