1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

O delegatie de la Primãria Bârlad, în Norvegia!

- Advertisement -

VIZITÃ DE LUCRU…. O delegatie a Primãriei Bârlad, formatã din sapte persoane direct implicate în implementarea proiectului „Cresterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad.”, este acum în Norvegia, în localitatea Notodden. În cadrul proiectului mentionat, una dintre activitãti prevede realizarea unei vizite de lucru la partenerul norvegian în scopul de a genera contacte si pentru a fi prezentat un model de planificare si implementare a proiectelor de eficientã energeticã de succes în iluminatul urban, precum si alte proiecte care îmbunãtãtesc eficienta energeticã în orasele norvegiene.

Delegatia are loc în cadrul proiectului Increasing the energy efficiency of the public lighting in Bârlad / Cresterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad, finantat de cãtre Innovation Norway în cadrul Mecanismelor financiare Spatiul Economic European si Norvegian 2014 -2021. Cei care fac parte din ea sunt: Boros Dumitru – Primar; Haret Cãtãlin – Secretar General UAT; Moraru Vasilicã Cãtãlin – Manager de proiect; Chitiga Marius Gianni – Asistent manager proiect; Spiridon Monalisa Denisa – Responsabil financiar proiect; Rãducu Aurelian – Responsabil achizitii publice proiect; Costea Lucian – Responsabil tehnic proiect.

Interesant este cã a fost aprobatã de cãtre CLM Bârlad decontarea cheltuielilor cu deplasarea delegatiei, conform legislatiei în vigoare si contractului de finantare, în contextul în care, când a fost semnatã finantarea proiectului se specifica faptul cã vor fi patru asemenea activitãti, douã în Bârlad si douã în Norvegia, pentru care partenerul norvegian va cheltui 60 000 de euro. Deci deplasarea Bârlad – Norvegia se face cu banii prevãzuti în proiect, nu pe banii bârlãdenilor de la bugetul local.

„Printre activitãtile proiectului este prevãzutã a se realiza și o vizitã de lucru în Norvegia, în scopul de a genera contacte si pentru a fi prezentat un model de planificare si implementare a proiectelor de eficientã energeticã de succes în iluminatul urban, precum si alte proiecte care îmbunãtãtesc eficienta energeticã în orasele norvegiene.Tinând cont de scopul acestei activitãti, vizita de lucru la partenerul norvegian este fãcutã de cãtre o delegatie formatã din persoanele direct implicate în implementarea proiectului, respectiv membrii echipei de implementare a proiectului numiti prin dispozitia primarului si de cãtre persoane de conducere din cadrul primãriei, respectiv primar și secretar general al UAT.”, a precizat primarul Dumitru Boros.

Vã reamintim cã proiectul „Cresterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad” va contribui la urmãtoarea zonã de focalizare si rezultatele din apelul de propuneri de proiecte: Îmbunãtãtirea eficientei energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad; Realizarea unui iluminat public corect, conform standardului EN 13201-1 / 2015 (Iluminat rutier – Partea 1), orientat cãtre utilizatori, adaptat functiilor spatiului public; Reducerea anualã a cantitãtii de energie primarã utilizatã pentru iluminatul public; Reducerea costurilor implicate în consumul de energie electricã; – reducerea costurilor de întretinere a sistemului de iluminat public; Reducerea anualã a cantitãtii de gaze cu efect de serã (echivalent în tone de C02); Cresterea lungimii retelei de iluminat public modernizat; Cresterea numãrului de corpuri de iluminat modernizate prin proiect; Cresterea nivelului mediu de luminantã mentinut la minimum (cd / m2); Cresterea numãrului de puncte de luminã controlate de sistemul de telecomandã; Cresterea sigurantei în trafic, atât pentru soferi, cât si pentru pietoni; Îmbunãtãtirea cãlitãtii vietii locuitorilor municipiului; Reducerea poluãrii luminoase.

Partenerul proiectului va întreprinde urmãtoarele activitãti:

Organizarea unei vizite de lucru în România pentru a evalua situatia tehnicã actualã si revizuirea propunerilor tehnice prezente pentru proiect; Organizarea unei vizite de lucru în Norvegia, împreunã cu reprezentantii Promotorului de proiect, pentru a genera contacte si pentru a arãta un model de planificare si implementare de proiecte eficiente din punct de vedere energetic în iluminatul urban si alte proiecte care îmbunãtãtesc eficiența energeticã în orasele norvegiene. Vor fi patru asemenea activitãti, douã în Bârlad si douã în Norvegia, pentru care partenerul norvegian va cheltui 60 000 de euro. Contractarea tuturor lucrãrilor, bunurilor si furnizorilor de servicii în cadrul proiectului este de 1.484.167,95 EUR.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Ce va place sa- i pupati in dos pe PNL isti, dna. Cezara!!!! Da, intr adevar, un mare proiect…oare nu va e rusine sa mai scrieti ceva de bine vis a vis de cretinoizii si retarzii care conduc orasul asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.