spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

O echipã din SUA va opera gratuit copii cu malformatii faciale!

- Advertisement -

NOUTATE Interventii chirurgicale gratuite la Spitalul Clinic Judetean de Urgentã Craiova! Este posibil si acest lucru, chiar dacã nu va fi fãcut de medicii români, ci de o echipã de chirurgi din California. Acestia vin în Craiova, în perioada 17 – 26 mai, urmând sã efectueze diverse operatii de chirurgie facialã, chirurgie plasticã si reparatorie pentru un numãr de o sutã de copii. Echipa din SUA este compusã din doi chirurgi plasticieni, doi anestezisti, doi medici pediatri, sase asistente specializate în chirurgia plasticã, un translator, patru coordonatori de proiect si alti voluntari de la „Women for World Health”. Director medical în cadrul acestei organizatii este dr. Amy G. Wandel (co-fondator „Women for World Health”), chirurg plastician în marina americanã, care a participat pânã acum la 25 de misiuni medicale de acest gen. Cei care sunt interesati pot contacta echipa de medici din Craiova pentru a se înscrie la operatie.

Cadrele medicale doljene, de la Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatricã a SCJU Craiova, se ocupã, în prezent, de preluarea cazurilor de copii cu malformatii faciale de la nivelul întregii tãri. Cei care nu pot ajunge personal la spital au posibilitatea sã trimitã fotografii care, dupã ce sunt analizate la nivel local, sunt trimise medicilor din California pentru un studiu atent. Copiii care au cerut sprijinul pânã la ora actualã, în numãr foarte mare pânã acum, sunt afectati de arsuri, au malformatii congenitale ale fetei, ale membrelor superioare si inferioare sau cicatrice la care se poate interveni chirurgical. Persoanele care urmeazã sã treacã prin interventiile chirurgicale promise de americani au vârsta între sase luni si 18 ani. Echipa din California este formatã din doi chirurgi plasticieni, doi anestezisti, doi medici pediatri si sase asistente specializate în chirurgia plasticã. Persoanele interesate pot lua legãtura cu medicul Andrei Zavate, fie la numãrul de telefon: 0742486732, fie la e-mail: azavate@gmail.com. Foarte important este sã fie transmise si fotografii, care sã surprindã malformatia copilului, pe adresa de e-mail a medicului, urmând ca persoana în cauzã sã fie contactatã.

Ce operatii se vor face la Spitalul de Copii din Craiova?

Interventiile chirurgicale vor avea loc în blocurile operatorii de la Sectiile de Chirurgie si Ortopedie Pediatricã, Chirurgie Plasticã si Chirurgie Oro-Maxilo Facialã din cadrul Spitalului Judetean, iar americanii vor veni nu doar cu instrumentarul, ci si cu toate consumabilele: fire de suturã, medicamente, anestezice etc. Timp de nouã zile, medicii implicati în acest proiect vor efectua operatii pentru malformatii faciale, cum ar fi despicãturi de buzã, despicãturi de palat (cerul gurii); hemangioame (tumori vasculare); operatii de corectie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare si inferioare, cauzate de cicatrice vicioase dupã arsuri întinse si profunde; operatii de reconstructie dupã accidente soldate cu amputatii la mâini si picioare; malformatii congenitale ale mâinii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.