-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

O elevã a ajuns, din sala de cursuri, la spital!

- Advertisement -

TENTATIVÃ O adolescentã de 17 ani din Negresti a încercat ieri sã se sinucidã, cu o supradozã de medicamente. Elevei, foarte bunã la învãtãturã, si care nu a creat, pânã acum, nici un fel de probleme la scoalã, i s-a fãcut rãu chiar la începutul primei ore, fiind transportatã de urgentã cu ambulanta la spitalul din Vaslui. Momentan, starea ei este stabilã, dar încã nu a fost declaratã în afara oricãrui pericol.

Unei eleve din clasa a XI-a de la Grupul Scolar Industrial „Nicolae Iorga” din Negresti, în vârstã de 17 ani, i s-a fãcut rãu imediat dupã începutul cursurilor, fiind trimisã cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. La Unitatea de Primiri Urgente, i s-a acordat primul ajutor, constând inclusiv din spãlãturi gastrice, asta dupã ce minora respectivã a trecut, initial, pe la sectia de Pediatrie a spitalului, acesta fiind protocolul, în acest moment fata fiind internatã la sectia de Terapie intensivã, unde este în continuare sub observatie, chiar dacã medicii considerã cã este în afara oricãrui pericol. Conform opiniei medicilor care au tratat-o, minora de 17 ani, aflatã în evidentele medicului de familie ca suferindã de epilepsie, a ajuns la UPU Vaslui intoxicatã cu fenobarbital, probabil în urma unei tentative de suicid, nefiind însã exclusã nici ipoteza unei intoxicatii accidentale, lucru care rãmâne a fi stabilit de organele de politie. „În acest moment, pacienta este stabilã, într-o stare somnolento – comatoasã, prognosticul rãmânând rezervat pentru urmãtoarele 24 de ore”, a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Motivul? Încã necunoscut!

Minora care a recurs la suicid este o fatã cuminte, cu note foarte bune, asa cum este si sora ei, elevã în clasa a XII-a. „Am fost anuntati de unul dintre colegii fetei cã acesteia i s-a fãcut rãu imediat dupã începerea orelor. Asistenta medicalã din liceu a solicitat ambulanta în vederea transportãrii fetei la spital, la Vaslui, din pãcate noi, la Negresti, nemaiavând nici mãcar un serviciu de preluare a urgentelor. Mã mirã fapta fetei, mai ales cã, pânã acum nu am avut niciun fel de probleme cu ea, fiind o elevã bunã la învãtãturã, si cuminte, care nu ne-a creat probleme. Probabil, din câte am înteles, erau ceva probleme familiale, care au împins-o cãtre acest gest. Vom derula si noi o anchetã internã, pentru a afla motivele posibilei tentative de suicid”, era de pãrere prof. Mihai Doinita, directorul Grupului Scolar Industrial „Nicolae Iorga” din Negresti. Conform verificãrilor organelor de politie, gestul adolescentei a fost cauzat de unele neîntelegeri din familie, mai ales fatã de sora mai mare, cu care stã în gazdã în Negresti, pe niste probleme nu foarte grave, tipice acestei perioade de vârstã. Dupã externare, fata va beneficia de consiliere psihologicã, probabil chiar în cadrul liceului la care este elev.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.