spot_img
1.9 C
Vaslui
05-nov.-2024
spot_img

O elevã a ajuns la psiholog din cauza mãtusii care o teroriza la scoalã

- Advertisement -

Un caz de bulling mai putin obisnuit la Husi:

INCREDIBIL…A fost nevoie de interventia judecãtorilor pentru ca unei eleve a scolii Anastasie Panu din Husi sã i se acorde încrederea cã poate merge la scoalã si se poate concentra pe examenul ce o asteaptã la sfârsitul anului scolar. Magistratii au emis un ordin de protectie pentru elevã, agresoarea fiind o mãtusã de-a acesteia, o femeie în vârstã de 73 de ani.

Cazul, unul nemaiântâlnit pentru instantele vasluiene, i-a uimit si pe judecãtori ce au constatat cã au de-a face cu o persoanã care toatã viata si-a dedicat-o rãzbunãrii pe jumãtate din familie. Agresoarea, sotia fratelui bunicului patern al minorei, fratele victimei, comite aceste fapte de violentã psihicã pe fondul unui conflict de o duratã atât de îndelungatã, care se intinde pe jumãtate de secol, încât se poate constata cã acest conflict i-a ocupat aproape întreagã viatã, foarte posibil fãrã sã constientizeze”, au concluzionat judecãtorii. Eleva de 14 ani a devenit o victimã colateralã în acest caz. Copila locuieste împreunã cu pãrintii si bunicii într-o casã din municipiul Husi. Mãtusa în vârstã de 73 de ani locuieste gard în gard cu ei. De-a lungul anilor, septuagenara a formulat zeci de petitii împotriva pãrintilor, respectiv a bunicilor fetei. În ultimul an, situatia a escaladat într-atât de mult încât minora de 14 ani a ajuns sã fie urmãritã la scoalã, pe stradã de mãtusa septuagenarã, simtindu-se stânjenitã. Însã lucrurile nu s-au oprit aici. Femeia a început sã trimitã scrisori la conducerea scolii, dar petitii la politie reclamând-o pe minorã de cele mai trãsnite lucruri: „cã ar fura bani, cã ar pleca noapte prin baruri, cã ajutã pãrintii sã obtinã bani necinstiti, cã participã la toate faptele sãvârsite de pãrinti si bunicii minorei”.

Copilei îi era fricã sã meargã pe jos acasã de la scoalã. Mãtusa sa o urmãrea peste tot

Acuzatiile au afectat-o atât de mult pe copilã, încât a fost nevoie de interventia unui psiholog. Mai mult, copila ajunsese sã îsi sune pãrintii sã vinã sã o ia de la scoalã, pentru cã se temea de mãtusa care o urmãrea pas cu pas. Disperati cã lucrurile scapã de sub control, pãrintii au cerut ordin de protectie pentru fatã. Judecãtoria Husi a dat cîstig de cauzã pãrintilor, atrâgând atentia asupra repercusiunilor unui comportament de tip bulling. „Diversitatea pârghiilor la care apeleazã agresoarea- plângeri, sesizãri, scrisori, memorii- adresate atât institutiilor statului, cât si, mai nou, într-o etapã escaladatã, institutiei scolare a minorei, este pur si simplu coplesitoare. Agresiunile au fost sãvârsite de cãtre agresor fatã de minora în vârstã de 14 de ani, în contextul în care aceasta ar fi trebuit sã se concentreze pe procesul de învãtãmânt, fiind în clasa a VIII-a, minorã care deja experimenteazã aceste efecte ale violentei psihologice exercitate de agresoare, fiind nevoitã sã-si cheme pãrintele la scoalã, sã dea explicatii, sã meargã la psihologul unitãtii scolare, sã se confrunte cu bârfele din mediul de învãtãmânt, cu privirile aruncate pe furis ale colegilor ei, pe care, în mod inevitabil, le genereazã astfel de violente de tip bulling. Existã cazuri în care, astfel de actiuni pot conduce la riscuri reale de tentative de suicid din partea persoanelor minore expuse sistematic unor astfel de abuzuri psihice”, atrag atentia magistratii Judecãtoriei Husi. Instanta a decis emiterea unui ordin de protectie pe numele minorei de 14 ani, înterzicându-i mãtusii în vârstã de 73 de ani sã se mai apropie de ea.

Judecãtoria Husi a trimis-o pe femeia la Psihiatrie. Tribunalul spune cã e prea mult

DECIZIE CIUDATÃ…Impresionati de situatia copilei, judecãtorii huseni au încercat sã o protejeze cât mai mult. Pe lângã obligarea mãtusii sã nu se apropie la o distantã mai micã de 30 de metri de nepoata sa, respectiv 50 de metri de scoala unde învatã, instanta a obligat-o pe femeie sã urmeze un program de psihoterapie si a decis sesizarea comisiei de specialitate privind internarea nevoluntarã a acesteia într-un spital de psihiatrie, pentru a se stabili dacã suferã de o boalã psihicã. În plus, instanta huseanã a decis ca pânã la o eventualã internare, septuagenara sã se prezinte în fiecare zi de luni la politie, iar politistilor le-a impus sã verifice periodic si spontan locul unde se aflã femeia. Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi a contestat decizia, apreciind cã judecãtorul a oferit mai mult decât s-a cerut, iar o parte dintre obligatii (obligarea la consiliere psihologicã, internarea nevoluntarã) nu au fost dezbãtute în timpul sedintei de judecatã. Tribunalul Vaslui a admis contestatia procurorilor. Judecãtorii de aici au mentinut ordinul de protectie emis pe numele fetii de 14 ani, însã au eliminat obligativitatea ca septuagenara sã facã psihoterapie respectiv sã fie internatã într-un spital de psihiatrie. Femeia de 73 de ani nu are voie sã se apropie de nepoata sa si de scoala unde aceasta învatã timp de 6 luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Demonii răzbunării au afectat baba.Să fie consiliată, eventual exorcizată de părintele Guvernat.Poate ia calea cea bună spre biserică nu spre școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.