spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

O elevã a Scolii „Constantin Motas”, pe primul loc la Concursul National „Ionel Teodoreanu”

- Advertisement -

FELICITÃRI… O elevã a Scolii Gimnaziale „Constantin Motas” a reusit sã se claseze pe locul I la Concursul National Transcurricular de Lecturã si Interpretare „Ionel Teodoreanu, editia a XVIII-a. Se numeste Anna-Maria Aciobãnitei si este pregãtitã de profesoara Mihaela Doniga. Anna a adus pentru judetul Vaslui nu doar Premiul I, obtinând cel mai bun punctaj în urma rezolvãrii unui subiect complex, cu o varietate de cerinte, ci si un Premiu Special „Costache Negruzzi, care se acordã doar celor ce dovedesc un talent de exceptie în mânuirea condeiului. „Reusita Annei este o bucurie pentru comunitatea noastrã, ne bucurãm cã Vasluiul a urcat pe podium, mai ales cã reprezentantul vine din partea scolii noastre. Rezultatul Annei confirmã cã la Scoala Gimnazialã „Constantin Motas” se face educatie de calitate. Felicitãri, Anna! Multumim cã ai urcat Vasluiul pe podium! Ne mândrim cu tine!”, a declarat directoarea Scolii Gimnaziale „Constantin Motas”, prof. Viorica Cotaie.

Concursul National Transcurricular de Lecturã si Interpretare „Ionel Teodoreanu” s-a desfãsurat în perioada 16-19 mai si a presupus cunostinte gramaticale, interpretare literarã, creativitate, intuitie criticã, sensibilitate artisticã în receptarea textului literar si interpretarea unei lucrãri plastice. „Anna este un copil-fenomen, cu abilitãti remarcabile în domeniul literar si lingvistic, care impresioneazã prin creativitatea si profunzimea gândirii sale, care reuseste sã captiveze si sã emotioneze profund cu fiecare cuvânt scris sau rostit, dovedindu-se un adevãrat artizan al cuvântului. Anna înseamnã talent, dar si muncã, studiu, perseverentã, dorintã de a reusi, pasiune pentru cãrti. Anna înseamnã excelentã!”, a declarat profesoara Mihaela Doniga.

„Anna a citit dintotdeauna foarte mult, iar în ultimele douã luni s-a pregãtit intens”

Profesoara de la clasã considerã cã „reusita Annei este o încununare a unei munci asidue. E adevãrat, Anna este foarte talentatã, are un simt fin în ceea ce priveste slefuirea frazei, dar asemenea rezultate nu se obtin doar cu talent. Anna a citit dintotdeauna foarte mult, a fost mereu serioasã în ceea ce priveste pregãtirea la disciplina limba si literatura românã, iar în ultimele douã luni s-a pregãtit intens”. Profesoara Doniga mentioneazã cã, în vederea pregãtirii pentru acest concurs, Anna a avut parte si de sprijinul domnului profesor de educatie plasticã, Cezar Crãciun, cãruia îi multumeste pe aceastã cale. „De asemenea, sunt convinsã cã, pentru a ajunge pe podium, a contat si influenta altor cadre didactice (a învãtãtorului sau a profesorilor de la CEX), dar, hotãrâtoare, din punctul meu de vedere, au fost sprijinul familiei, talentul, dedicarea, efortul personal”, completeazã dna profesoarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.