O elevă de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, confirmată cu COVID – 19

O elevă de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din municipiul Suceava a fost confirmată cu COVID-19. Adolescenta, elevă în clasa a VIII-a, a fost confirmată cu COVID-19 în cursul zilei de miercuri, după ce cu o zi înainte mama acesteia a aflat că este pozitivă. Adolescenta se află acum internată, împreună cu mama ei, la Spitalul Județean Suceava. Din păcate, eleva va rata examenele de Evaluare Națională.

Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru Evaluarea Națională împreună cu 9 colegi și un profesor. În momentul de față, colegii fetei și profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu. Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică la Școala Gimnazială „Miron Costin”.

DSP Suceava le permite celor 9 elevi aflați în izolare să participe la examenele de Evaluare Națională

Directorul Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, Dumitru Moraru, ne-a spus că imediat după ce a aflat de cazul elevei confirmate cu COVID-19, cursurile de pregătire pentru cei 135 de elevi de clasa a VIII-a au fost mutate în online (11 – 12 iunie).

De asemenea, conducerea Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava a trimis solicitări la mai multe instituții ale statului, inclusiv DSP Suceava, pentru a li se permite celor 9 elevi care au fost în aceeași sală de pregătire cu adolescenta infectată cu noul coronavirus, și care acum se află în izolare la domiciliu și se simt foarte bine, să se prezinte la examenele de Evaluare Națională. În cursul zilei de joi, 11 iunie, directorul Dumitru Moraru a primit răspuns afirmativ din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava, care a făcut o derogare și le permite celor 9 elevi să iasă din izolarea la domiciliu, care în mod normal este de 14 zile, cu 3 zile mai repede, pentru a nu rata examenele de Evaluare Națională.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-06-12/O-eleva-de-la-Scoala-Gimnaziala-Miron-Costin-Suceava-confirmata-cu-COVID-19#ixzz6P8up62c7
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ