spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

O familie bãtutã de soartã

- Advertisement -

BLESTEMATI Crescuti fãrã mamã, aceasta pierzând lupta cu cancerul încã de când erau mici, copiii au rãmas si fãrã tatã, dupã ce, în urmã cu 6 ani, a decis sã-si punã capãt zilelor din cauza neajunsurilor. Rãmasi singuri pe lume si fãrã sustinere pãrinteascã, cei trei frati ai familiei Moraru din Duda-Epureni au încercat sã-si croiascã un drum în viatã, numai cã soarta nu le-a surâs deloc. Bãtut zilnic, tinut flãmând si amenintat cu moartea, Mihai, fratele cel mai mare, a trãit un adevãrat cosmar timp de 8 luni cât a lucrat la o stânã. În urmã cu o lunã, cadrele medicale i-au salvat viata surorii mai mici, Liliana, dupã ce concubinul i-a zdrobit trupul cu ciocanul. Cât despre Zamfira, sora mijlocie, fratii ei spun cã s-a mãritat la Bucuresti, însã nu o duce prea bine din cauza sotului, care nu de putine ori a avut probleme cu legea.

Povestea dramaticã a familiei Moraru din comuna Duda-Epureni începe odatã cu decesul mamei, dupã ce a fost rãpusã de cancer în urmã cu aproximativ 20 de ani. Rãmasi doar în grija tatãlui, cei trei copii au avut de înfruntat de-a lungul timpului numeroase neajunsuri, mai ales cã tatãl lor, bolnav fiind, n-a putut sã le ofere un trai mai bun. Presat de greutãtile vietii, Vasile Moraru, tatãl copiilor, a decis sã nu-si mai prelungeascã agonia zilnicã, asa cã s-a spânzurat în urmã cu 6 ani. Însã, blestemul familiei Moraru nu s-a oprit aici, acesta rãsfrângându-se si asupra copiilor. Cotidianul nostru a prezentat în editiile precedente momentele de cosmar prin care au trecut fratii familiei Moraru, acestia fiind greu încercati de viatã. Dacã mezina familiei, Liliana, în vârstã de 26 de ani, ajungea în urmã cu o lunã în stare gravã la spital dupã ce concubinul i-a zdrobit trupul cu un ciocan, fratele cel mai mare, Mihai, în vârstã de 40 de ani, a reusit sã scape cu fuga de la o stânã, unde timp de 8 luni a fost exploatat si sechestrat. Din câte spun fratii rãmasi acasã, se pare cã nici sora lor mijlocie nu o duce mai bine la Bucuresti, acolo unde s-a mãritat cu un bãrbat care si-a petrecut mai multi ani în puscãrie. „Aceastã familie a avut parte numai de ghinioane. Rãmasi fãrã sprijin din partea pãrintilor, copiii au încercat sã-si facã un rost în viatã, însã soarta a fost tare asprã cu ei. Cel mai mare a lucrat un timp la Bucuresti în domeniul constructiilor, dar nu l-au plãtit nici acolo, asa cã a venit acasã. Apoi, a lucrat la o stânã de unde s-a întors bãtut si subnutrit”, povestesc vecinii.

Mihai a primit ajutor din partea sãtenilor, iar Liliana a scãpat de concubinul bãtãus

Sensibilizati de drama prin care a trecut Mihai, sãtenii i-au întins o mânã de ajutor, aducându-i hranã si mai multe lucruri de îmbrãcat. „Mi s-a fãcut milã când l-am vãzut cum aratã, asa cã i-am cumpãrat câte ceva de mâncare în speranta cã se va pune pe picioare”, ne-a precizat Cristi Cazan, un tânãr din Duda- Epureni. Sãtulã de bãtãile luate de la concubinul ei, sora mai micã, Liliana, a decis sã-l pãrãseascã pe agresor, iar acum si-a gãsit linistea în compania unui tânãr din Husi. Chiar dacã au trecut prin atâtea, Mihai si Liliana încearcã sã uite trecutul si sperã ca necazurile sã disparã din viata lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.