0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

O familie din Anglia a ținut timp de zeci de ani o vază în bucătărie. Acum a aflat că valorează 150.000 de lire

- Advertisement -

O vază ținută timp de zeci de ani într-o bucătărie din Anglia s-ar putea vinde cu 150.000 de lire sterline, după ce s-a descoperit că este un obiect de artă rar din secolul al XVIII-lea. Potrivit CNN, vaza a fost creată pentru împăratul chinez Qianlong.

Vaza a fost cumpărată de un chirurg în anii 1980 cu câteva sute de lire sterline, potrivit casei de licitații Dreweatts din Marea Britanie, care se ocupă de vânzarea obiectului de artă. Chirurgul i-a dat-o apoi fiului său care, fără să-și dea seama de valoarea ei, a ținut-o în bucătărie.

Cu o înălțime 60 de centimetri și ornată cu nuanțe uimitoare de aur și argint pe un fundal albastru, vaza are la bază semnul distinctiv de șase caractere al dinastiei Qianlong (1736-1795), a precizat casa de licitații într-un comunicat de presă.

„Descoperirile de acest fel sunt foarte rare”, a spus pentru CNN Mark Newstead, consultant de specialitate pentru ceramică și opere de artă asiatice la Dreweatts…https://www.digi24.ro/stiri/externe/galerie-foto-o-familie-din-anglia-a-tinut-timp-de-zeci-de-ani-o-vaza-in-bucatarie-acum-a-aflat-ca-valoreaza-150-000-de-lire-1929783

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.