O familie din Gãgesti trãieste cu spaima cã va ajunge, cu tot cu casã, în râpa de lângã gospodãrie!

Ioan Grigoraș

RUGÃMINTE… O familie din satul Tupilati, comuna Gãgesti, riscã sã ajungã în râpã, cu casã cu tot, din cauza unei alunecãri de teren. Oamenii nu mai stiu cui sã cearã ajutorul, cãci s-au adresat la Primãrie, dar spun cã situatia nu s-a rezolvat pânã acum. “Stãm cu fricã. Aici e o râpã mare. Ploile au tot sãpat si s-au fãcut cam 2, 3 metri de adânciturã. Nu stiu cum va rezista casa noastrã, dacã vine un cutremur. Sau vine apa mai mare. Peretele e la limitã. Riscul de prãbusire e mare”, spune Ioan Grigoras, localnic din Tupilati.  

Alunecãrile de teren reprezintã o problemã în multe zone din judetul Vaslui. O familie din comuna Gãgesti, de pildã, localitatea Tupilati, sustine cã stã cu fricã în locuintã, întrucât, în proximitatea casei, o cãrare care altãdatã mãrginea o râpã s-a adâncit atât de mult, din cauza apelor pluviale care au sãpat în ultimii ani, încât siguranta imobilului este serios afectatã. “Cine ne-ar putea ajuta si pe noi, dacã noi, prin forte proprii, nu am putea niciodatã sã investim în sustinerea acestui loc, în asa fel încât sã nu ne trezim cu casa la vale. Trebuie fãcutã o întãrire, o lucrare, care sã dea sigurantã constructiilor din zonã”, se întreabã Ioan Grigoras, proprietarul imobilului, în vârstã de 76 de ani. 

“Îi rugãm frumos pe cei de la Primãria Gãgesti, care sunt în functie sau care vor veni, sã se aplece si asupra necazului nostru”

“Acum este campanie electoralã si poate nu e timp de noi. Dar eu am fãcut la Primãrie solicitare, i-am rugat frumos pe cei din institutie, care gospodãresc satele din comuna Gãgesti, sã nu ne abandoneze. A venit, într-adevãr, cineva de la Primãrie, chiar a doua zi. S-a uitat, a mãsurat si a plecat. Au fost aduse niste pietre mai încolo, dar situatia casei noastre e la fel ca înainte. Alunecarea de teren a fãcut ca acest drum de pãmânt cum e el, sã se adânceascã si peretele casei sã fie, practic, pe muchie. Un cutremur un pic mai apãsat dacã vine, ne ducem, Doamne fereste, cu totul în râpã. Suntem oameni în vârstã, nu avem nicio posibilitate sã facem ceva, dacã nu intervine Primãria. Îi rugãm frumos pe cei de la Primãria Gãgesti, care sunt în functie sau care vor veni, sã se aplece si asupra necazului nostru. De aceastã alunecare de teren, de care ne temem sã nu se accentueze, doar casa noastrã ar fi cea mai afectatã. Mai sunt douã, trei locuinte, dar mai încolo”, este mesajul public transmis de localnicul Ionel Grigoras, din Tupilati.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ