26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

O femeie a rămas fără permis, deşi nu a comis nicio ilegalitate. Poliţistul a vrut să îi facă un bine soţului

Un poliţist din Timiş a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că, în loc să îl amendeze şi să îi ia permisul unui şofer care a depăşit viteza, i-a luat permisul soţiei bărbatului.

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de abuz în serviciu în care a fost trimis în judecată un poliţist din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru că în cursul anului 2015, după ce l-a prins pe un şofer de la o multinatională din Sânnicolau Mare conducând cu 131 km/h prin localitate, a amendat-o pe soţia bărbatului, astfel încât şoferul să nu rămână fără loc de muncă.

Deşi faptele s-au petrecut în 2015, urmărirea penală a început abia în 2018, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2020. Cu ocazia anchetei, femeia rămasă fără permis a declarat că „în dimineaţa zilei de 13.07.2015 soţul său a venit acasă şi i-a cerut cartea sa de identitate şi permisul de conducere, motivat de faptul că acestea au fost solicitate de organele de poliţie”.

Femeia a declarat că i-a dat soţului său documentele fără a-I cere detalii. După câteva ore, a mai arătat martora,  soţul său a revenit acasă, ocazie cu care i-a spus soţiei că ea a rămas fără permis de conducere pentru depăşirea limitei de viteză.

Bărbatul i-a explicat că a fost depistat în trafic în acea dată depăşind limita de viteză, iar poliţistul care l-a oprit i-a cerut să aducă documentele soţiei pentru a nu-i suspenda lui dreptul de a conduce, fiind angajat ca şofer. Femeia a declarat că nu se consideră vătămată în drepturile sale şi nu a avut nicio pretenţie.

Citeste mai mult: adev.ro/r9gfnk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here