spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
26-mai-2024

O femeie din Focşani a murit pentru că era închis la tomograf

- Advertisement -

O femeie din Focşani a murit duminică înainte ca medicii să-i poată pune un diagnostic. Ei aveau nevoie de o tomografie, care nu se putea face decât luni. Directorul spitalului din Focşani spune că a externalizat serviciul de tomografie pentru că era mai ieftin decât repararea aparatului propriu, primit de la minister.

Adina Vizitiu, învârstă de 25 de ani, angajată la Serviciul de Cercetări Penale al Poliţiei Rutiere Vrancea, a murit duminică, la zece zile după ce a născut o fetiţă, deşi nu părea a avea probleme de sănătate, iar sarcina a decurs perfect normal.

Pentru că după naştere o durea capul foarte tare, poliţista a mers vineri seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani. Medicul de gardă, dr. Popescu Decebal, i-a spus că suferă doar de o migrenă acută şi că nu necesită analize suplimentare.

„Medicul ne-a spus că nu are ce să-i facă mai mult”, a declarat soţul Adinei, Cornel Vizitiu, şi el angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, la Serviciul Economic.

Pentru că s-a simţit foarte rău în timpul nopţii, Adina a ajuns din nou la spital. De această dată, un alt medic, Daniela Voinea, i-a recomandat efectuarea neîntârziată a unei investigaţii imagistice pentru confirmarea diagnosticului prezumtiv de anevrism.

Cum însă laboratorul firmei Interclinic din curtea spitalului nu are program decât în timpul săptămânii, între orele 8.00 şi 14.00, soţul Adinei susţine că doctoriţa i-a sugerat că ar fi bine să plece la Bucureşti pentru a face o investigaţie prin rezonanţă magnetică (RMN).

Adina era însă cu gândul la nou-născutul care trebuia alăptat şi ar fi vrut să meargă acasă.

„Noi am zis că semnăm că mergem acasă pentru ca soţia mea să alăpteze copilul. Se simţea mai bine şi ne bazam şi pe consultaţia primului medic, Popescu, care spunea că e bine, că au ieşit bine analizele şi la inimă, şi la tot. Am zis că o să ne întoarcem la spital, dar nu ne-am mai întors, zicând că vom face luni acea analiză. Ne feream de drumuri, că abia născuse Adina”, a mai povestit soţul pacientei.

Tânăra nu a mai apucat să facă analiza, deşi există un computer tomograf şi în spital. Stricat însă de doi ani. Adina Vizitiu a murit de „anevrism, disecantă de aortă şi insuficienţă ardio-respiratorie” după cum se precizează în raportul întocmit de Serviciul de Medicină Legală Vrancea. Diagnosticul nu ar fi putut fi pus fără rezultatul tomografiei.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.