spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
17-apr.-2024

O femeie din Vaslui, victima unei înșelăciuni prin metoda “Șmen”

- Advertisement -
ÎNȘELĂTORIE… Escrocii roagă persoanele să le schimbe bani, dar le oferă în schimb o sumă mult mai mică, mizând pe faptul că victimele nu numără imediat banii.

PĂCĂLITĂ… Una dintre frecventele metode de înșelăciune cărora românii continuă să le cadă victime escrocilor este metoda “șmen”. Practic, escrocii roagă persoanele să le schimbe bani, dar le oferă în schimb o sumă mult mai mică, mizând pe faptul că victimele nu numără imediat banii, mai ales atunci când este vorba despre o sumă mai mare. O femeie în vârstă de 57 de ani din municipiul Vaslui a căzut victimă unui astfel de escroc din localitatea Roman, județul Neamț, care a “ușurat-o” de 1100 de lei. Polițiștii vasluieni au intervenit cu promptitudine și au reușit nu doar să-l prindă pe bărbat, și să și recupereze integral prejudiciul.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune, a fost reținut de polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui. Potrivit lui Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, fapta s-a petrecut la mijlocul lunii trecute, iar după ce a fost prins, escrocul a fost plasat sub control judiciar de către procurorul de caz. “În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au stabilit faptul că, în data de 18 ianuarie 2023, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi înșelat, prin folosirea metodei “Șmen”, o persoana vătămată, femeie de 57 de ani, din municipiul Vaslui, cu o sumă de 1.100 lei. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este de 1.100 lei și a fost recuperat integral.

La data de 04 februarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat, față de bărbat, măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, în data de 05 februarie 2023, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a precizat reprezentantul IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.