spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

O fetiță de 5 ani, obligată să se căsătorească

- Advertisement -

O fetiță de 5 ani este cea mai tânără participantă într-un program de protecție a victimelor căsniciilor forțate, informează BBC.

Pentru a o proteja, nu au fost publicate detalii privind identitatea sau locul unde a avut loc mariajul. 400 de fetițe, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, au primit ajutor și consiliere din partea statului britanic.

„Am avut cazuri de fete care sunt abia în pragul adolescenței, 11-12 ani. Credem că organizația noastră le va ajuta pe victime să înțeleagă că mariajul forțat este o crimă și să le dea puterea să se împotrivească părinților, să își apere drepturile și să caute ajutor deoarece ceea ce li se întâmplă este greșit!”, a susținut un reprezentat al unei organizații care apără drepturile femeilor iranene și kurde.

Anul trecut, au fost înregistrate oficial peste 1.500 de cazuri de mariaj forțat. Anul trecut, premierul britanic a cerut consultarea populației în privința incriminării penale în cazul căsătoriilor forțate, afirmând că asta „înseamna ceva mai mult decat sclavie. Să forțezi pe cineva să se căsătorească este total greșit!”

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.