O fetiţă de 10 ani a fost găsită căzută în stradă. Elicopterul SMURD Iaşi intervine de urgenţă

O fetiţă de 10 ani a fost găsită căzută în stradă inconștientă. Elicopterul SMURD Iaşi intervine de urgenţă la faţa locului. Vineri, 12 iunie 2020, intervenţie primară a elicopterului SMURD într-o localitate ieşeană.

O fetiţă de 10 ani a fost găsită căzută în stradă

O fetiţă, în vârstă de doar 10 ani, a fost găsită căzută în stradă în comună Heleşteni, din judeţul Iaşi. Un echipaj medical şi elicopterul SMURD Iaşi s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. Pacienta a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, cu vărsături în jet. Scorul de comă Glasgow este de 12. Va fi transportată la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, dar şi la Spitalul de Neurochirurgie.

Fetița se plimba cu bicicleta și a căzut într-un șanț.

UPDATE:  Pe o bicicletă de dimensiuni mici se aflau două fetiţe. Fetiţa ce se afla pe portbagaj s-a dezechilibrat şi a căzut în timp ce bicicleta rula cu viteza într-o pantă. Copilă de pe portbagaj este în stare foarte gravă. Potrivit prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi, fetiţă este în comda de gradul 1.

UPDATE: „Am avut două intervenții primare pentru elicopter astăzi:
1. La ora 12.02 s-a intervenit pentru Z. Nicoleta în vârstă de doi ani în localitatea Sipote-Mitoh. Aceasta a fost diagnosticată cu arsură prin lichid fierbinte pe membrele inferioare bilaterale, arsuri circumferențiale a membrelor inferioare bilaterale. Aceasta este stabilă hemodinamic.

2. La ora 16.10 s-a intervenit pentru P. Andreea în vârstă zece ani în localitatea Helesteni-Oboroceni. Aceasta a fost diagnosticată cu politraumatism prin cădere de pe bicicletă, traumatism cranio-cerebral, HIC. GCS= 9pct.
Ambele paciente au fost transportate catre Unitatea de Primiri Urgențe Sf. Maria”, a declarat prod. dr. Diana Cimpoeșu.

https://www.bzi.ro/o-fetita-de-10-ani-a-fost-gasita-cazuta-in-strada-elicopterul-smurd-iasi-intervine-de-urgenta-exclusiv-3968150?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Local
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ